Combinații alimentare care te ajută să slăbești

Combinații alimentare care te ajută să slăbești
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O dietă de slăbit nu trebuie să fie să fie neapărat lipsită de gust, doar cu legume fierte şi apă. Există combinaţii alimentare delicioase pe care le poţi mânca fără să te simţi vinovat/ă. Dimpotrivă, combinate astfel, aceste alimente chiar grăbesc procesul de slăbire. Iată care sunt acestea.

Cafea şi scorţişoara

Scorţişoara nu conţine calorii, ci, din contră, substanţe care accelerează metabolismul. De aceea, puţină scorţişoară în cafeaua de dimineaţă ajută la pierderea în greutate. Unele persoane apreciază aroma pe care cafeaua o capătă astfel, în vreme ce pentru alţii cafeaua devine de nebăut. Chiar dacă nu apreciezi această combinaţie, este bine să o încerci, totuşi, pentru a vedea dacă are efecte asupra siluetei.

Pepene verde şi mere

Pepenele verde este unul dintre cele mai bune fructe pentru dietă, datorită conţinutului ridicat de apă, iar mărul conţine fibre, ceea ce ajută digestia. O salată de mere cu pepene poată părea o combinaţie neobişnuită, dar excelentă pentru slăbit.

Migdale şi fistic

Această combinaţie înlocuieşte carbohidraţii proveniţi în mod normal din pâine şi produse de panificaţie cu migdale şi fistic pentru a stimula metabolismul. Cele două alimente trebuie consumate cu moderaţie însă.

Mere şi ciocolată neagră

O combinaţie delicioasă, ciocolata neagră conţine antioxidanţi care scad nivelul de zahăr din organism, în timp ce merele măresc gradul de fermentaţie din stomac, ceea ce grăbeşte pierderea kilogramelor.

Zmeură şi iaurt

Zmeura e o sursă excelentă de fibre, care ajută la menţinerea unei senzaţii de saţietate pentru o perioadă mare de timp. Iaurtul conţine vitamina D şi calciu, iar combinate, cele două ajută la pierderea grăsimii de pe abdomen.

Ouă şi ardei gras

Ouăle conţin substanţe nutritive care stimulează metabolismul, iar ardeiul gras vitamina C, ambele stimulând arderile.

Banane şi spanac

Amidonul din banane îngreunează digestia, ceea ce înseamnă că organismul trebuie să depună un efort suplimentar. Consumate cu spanac, bananele contribuie la eliminarea grăsimii abdominale.

Citit 7857 ori Ultima modificare Vineri, 09 Martie 2018 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.