PROGRAM | Cum va fi asigurată asistența medicală de urgență, în Galați, în zilele de Paște

PROGRAM | Cum va fi asigurată asistența medicală de urgență, în Galați, în zilele de Paște
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipajele de Ambulanţă şi cele ale SMURD vor funcţiona normal în zilele de Paşte. Unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra, de asemenea, fără întrerupere în perioada sărbătorilor pascale.

Gălăţenii pe care prima zi de Paşte îi va prinde fără o rezervă de medicamente uzuale vor avea la dispoziţie, în caz de nevoie, patru farmacii cu program non-stop. În Galaţi, vizavi de Spitalul Judeţean, farmacia "Hygeia" are, ca de obicei, program fără întrerupere. Tot în apropiere de Spitalul Judeţean funcţionează şi o farmacie "Dona" cu program non-stop. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia "Dona" de pe strada Siderurgiştilor, nr. 38, la parterul blocului M2B, precum şi la farmacia "Dona" din Micro 40 (vizavi de piaţă - n.r.). "Mai multe farmacii din Galaţi şi din Tecuci vor avea program prelungit de sărbători. Majoritatea, însă, vor fi închise în prima zi de Paşte", a precizat, pentru "Viața liberă", farm. Florina Bonifate, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Galaţi.

Program normal pentru Ambulanţă şi SMURD

Sărbătorile de Paşte nu aduc modificări în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Galaţi. "Echipajele operative vor fi disponibile fără întrerupere în toată perioada", a declarat directorul SAJ Galaţi, dr. Mihai Polinschi.

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi va avea, de asemenea, asigurate linii de gardă permanente pe toată perioada pascală. De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal.

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Centre de permanenţă se găsesc în localităţile Galaţi, Cudalbi, Corod, Băleni, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale. Graficul gărzilor din fiecare centru de permanenţă, valabil pentru luna în curs, poate fi consultat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dsp-galati.ro.

Citit 2863 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Aprilie 2018 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.