Corp nou de clădire, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Corp nou de clădire, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi va beneficia de un corp de clădire nou-nouţ, construit printr-un proiect desfăşurat de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi. Investiţia este estimată la 14 milioane de lei, fonduri proprii ale CJ Galaţi. Noua construcţie ar urma să devină funcţională în prima jumătate a lui 2020.

Clădirile în care funcţionează acum spitalul din Bariera Traian au fost construite în jurul anului 1900. În ciuda repetatelor renovări şi a lucrărilor de consolidare, timpul şi-a pus amprenta asupra acestor construcţii. Situaţia s-ar putea îmbunătăţi însă, în următorii ani, odată cu ridicarea unui nou corp de clădire în curtea unităţii medicale.
Construcţia va consta în parter şi demisol şi va adăposti, printre altele, un laborator modern de microbiologie moleculară pentru evaluarea imunologică a pacienţilor infectaţi cu HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor tipuri de infecţii. "Am încheiat deja procedura de achiziţie pentru noul laborator. Vrem şi sperăm ca lucrările propriu-zise să demareze în această toamnă. Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro, inclusiv TVA, şi sperăm ca astfel va fi schimbată faţa acestui spital. De asemenea, vrem ca până la începutul lui 2020 noua construcţie să fie finalizată şi să devină funcţională", a precizat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.
La demisol, clădirea va găzdui o zonă de şcolarizare, formată dintr-un amfiteatru şi din săli de lucrări practice destinate pregătirii studenţilor medicinişti. Tot aici se vor găsi cabinetele pentru medici, cele pentru asistenţi, precum şi vestiarele pentru personalul medical. Zona de laboratoare şi cabinetele specifici acestora vor fi situate tot la demisol. La parter vor fi amenajate două secţii medicale, cu saloane cu paturi pentru bolnavi, cu cabinetele medicale, cu săli pentru tratament şi cu oficii alimentare. În total, clădirea va avea o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi.
Pentru dotarea laboratorului este nevoie însă de alţi 300.000 de euro, fonduri care vor veni printr-un proiect transfrontalier.

Citit 2218 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2018 20:15

2 comentarii

 • postat de Maria
  Vineri, 31 August 2018 10:11
  194.105.20.***
  Pertinent si la obiect !
  Intr-adevar pentru ce ni se retin atatia bani drept contributii la asigurari de sanatate?
  Daca ar fi verificate declaratiile de avere ale medicilor angajati la stat , care lucreaza in acelasi timp si in propriile cabinet, te intrebi cum reusesc sa asigure un act medical de calitate , in programul de munca normal , in timp ce presteaza si activitate in cabinetul privat? A analizat cineva si aceasta problema?
  Fizic, nu poti sa fii 8 ore la munca , plus garzi , ca apoi sa vii la cabinetul propriu ?
  De aceea sunt obositi, plictisiti, agresivi in vorbe si comportament. la stat. Scopul este unul , vino maine la cabinet.Vorbim de statul parale, nu-I si aici un "stat " paralel? In conditiile, in care salariile medicilor au crescut considerabil, lacomia isi spune cuvantul ... oricat li s-ar da, , comportamentul sub imperiul banului ramane acelasi.
  Acelasi lucru este de sesizat si in privinta profesorilor , la orele de curs , isi 'uita" menirea " pentru care s-au facut dascali , in schimb stiu ca de aici isi iau "clientii " la pregatire in particular. Pretextul ca salariile sunt mici este doar o "scuza" pentru a-si justifica lacomia .
  Romania , prin politica promoivata in orice domeniu, a dezvoltat acest comportament de "fraierela", de smechereala , de furat caciula unui altuia , incepand de la guvernanti, politicieni, consilieri de stat , de fatuci -amante al unor sus-pusi, directorasi de firme de stat , fara calificare si probitate profesionala autentica , fara competenta.. Cazuri , in care soferul nu stiu cui, inginerasi facuti peste noapte, economisti sau juristi cu masterate luate la facultati tip SRL -uir de cartier exita peste tot. Asta-i Romania si de aceea multi din atara asta pleaca . NE DISTRUGEM CA NATIE , asta nu se vrea a se intelege..!
  0
  3
  Raportează
 • postat de despre noi
  Joi, 30 August 2018 16:09
  194.105.20.***
  De apreciat ca este dat in folosinta un corp nou de cladire, dar ce ne facem cu asistentii si mediciii?!...
  Am mers in data de 14.08.2018, la ora 16, la acest spital!Aveam o intepatura ...Sperait ca nu cumva sa fie o intepatura de capuse, am mers la urgenta ,la acest spital! Surpriza , trebuie sa aveti trimitere de la doctorul de familie,..Ii explic d-nei respective ca incepand cu 15.08.2018, bugetarii sunt in minivacanta pana pe data de 20.08.2018, si pana atunci,ce-i de facut?M-a expedeiat , spunandu-mi ca ea nu stie ce sa faca.
  Am mers la un cabinet privat pe Siderurgistilor.D-na doctor s-a uitat la intepatura si mi-a spus ca nu stie daca e vreo capusa sau nu, nu-si da seama, dar dumneaei lucreaza la Spitalul de Boli Infectioase , si sa merg maine , ca are acolo o lupa performanta si are si o crema ... Se rezolva acolo..Ii spun ca tocmai de la acest spital veneam si nu mi-a facut nimic.Se rezolva maine..Pentru acest "Vino maine"! am platit 70 lei la privat. . NEDUMERIREA MEA ESTE DE CE PLATIM atatia bani LA ASIGURARI DE SANATATE ? S-a creat un sistem de sanatate pagubos , in parallel ,medicii de la stat fac acte medicale in propriile cabinete medicale cu aparatura de la stat?Nu cumva este o concurenta neloiala? Unde opereaza competitIa aici? tOATA Romania ESTE IMPANZITA DE CABINETE MEDICALE, UNDE MEDICII DIN SPITALELE DE STAT ISI RACOLEAZA PACIETII PENTRU PROPRIILE CABINET/DACA VA UITATI PE DECLARATIILOR LOR DE AVERE , MAI MULT DIN 80% VEITURI, SUNT REALIZATE DIN ACSETE ACTIVITATI PRIVATE.. Cazuri gen Luncan este in toata Romania! Nu vreau sa mai achit contributii la asigurari de sanatate , cand in continuare sunt nevoita sa platesc la medici in cabinetele lor private! Pentru ce muncesc?
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.