Corp nou de clădire, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi

Corp nou de clădire, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi va beneficia de un corp de clădire nou-nouţ, construit printr-un proiect desfăşurat de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi. Investiţia este estimată la 14 milioane de lei, fonduri proprii ale CJ Galaţi. Noua construcţie ar urma să devină funcţională în prima jumătate a lui 2020.

Clădirile în care funcţionează acum spitalul din Bariera Traian au fost construite în jurul anului 1900. În ciuda repetatelor renovări şi a lucrărilor de consolidare, timpul şi-a pus amprenta asupra acestor construcţii. Situaţia s-ar putea îmbunătăţi însă, în următorii ani, odată cu ridicarea unui nou corp de clădire în curtea unităţii medicale.

Construcţia va consta în parter şi demisol şi va adăposti, printre altele, un laborator modern de microbiologie moleculară pentru evaluarea imunologică a pacienţilor infectaţi cu HIV şi pentru stabilirea diagnosticului molecular al altor tipuri de infecţii. "Am încheiat deja procedura de achiziţie pentru noul laborator. Vrem şi sperăm ca lucrările propriu-zise să demareze în această toamnă. Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro, inclusiv TVA, şi sperăm ca astfel va fi schimbată faţa acestui spital. De asemenea, vrem ca până la începutul lui 2020 noua construcţie să fie finalizată şi să devină funcţională", a precizat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

La demisol, clădirea va găzdui o zonă de şcolarizare, formată dintr-un amfiteatru şi din săli de lucrări practice destinate pregătirii studenţilor medicinişti. Tot aici se vor găsi cabinetele pentru medici, cele pentru asistenţi, precum şi vestiarele pentru personalul medical. Zona de laboratoare şi cabinetele specifici acestora vor fi situate tot la demisol. La parter vor fi amenajate două secţii medicale, cu saloane cu paturi pentru bolnavi, cu cabinetele medicale, cu săli pentru tratament şi cu oficii alimentare. În total, clădirea va avea o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi.

Pentru dotarea laboratorului este nevoie însă de alţi 300.000 de euro, fonduri care vor veni printr-un proiect transfrontalier.

Citit 2610 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2018 20:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.