Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Salariile majorate din Sănătate i-au convins pe medicii români să nu mai plece în străinătate. Cel puţin aşa susţine preşedintele Colegiului Medicilor din România, doctorul Gheorghe Borcean, care afirmă că tot mai puţini specialişti au cerut documente pentru a pleca să profeseze în Occident.

Mai mult, dacă înainte medicii nu se înscriau la concursuri pentru posturile din unităţile sanitare publice, paradigma este acum diferită, concurenţa fiind mai ridicată, arată şeful medicilor. „Sunt doi sau trei pe un loc la concursuri, ceea ce este foarte bine. Şi nu mă refer la marile centre universitare, ci la spitale din reşedinţele judeţelor. Încet, încet, se înţelege că medicina nu se practică doar în Bucureşti sau Timişoara. Interesul este şi în contextul creşterilor salariale”, a explicat doctorul Gheorghe Borcean.

În acelaşi timp, datele centralizate de Colegiul Medicilor din România arată că a scăzut numărul medicilor care solicită eliberarea certificatului de conformitate necesar pentru a lucra în afară. „Anul trecut am avut în jur de 1200 de cereri de eliberare de documente necesare profesării în străinătate, iar dacă ne uităm la anul 2010, observăm că suntem la mai puţin de jumătate. Chiar şi aşa, nu toţi cei care solicită aceste certificate părăsesc ţara”, a mai spus Borcean.

Citit 2018 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Octombrie 2018 16:33

1 comentariu

  • postat de Medic-dus-cu-pluta Duminică, 07 Octombrie 2018 08:43 146.60.51.*** Link la comentariu
    0
    4

    Toti cei care au inceput facultatea dupa 2007 nu mai au nevoie de Certificatul de conformitate penteu a pleca din tara. De aici probabil numarul redus

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro