Se redeschide secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean

Se redeschide secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Timp de patru luni, secţia de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi a fost renovată şi extinsă, pentru a putea găzdui un accelerator liniar de particule. În tot acest interval, pacienţii care au avut nevoie de radioterapie au fost nevoiţi să meargă către centrele din Iaşi, Bucureşti sau Cluj-Napoca. De luni, 3 decembrie, secţia de la Galaţi va fi însă redeschisă.

În prezent, în evidenţele medicilor gălăţeni se află 111 pacienţi care au nevoie de şedinţe de radioterapie. "70 dintre ei sunt din judeţul Galaţi, 23 din Brăila, 16 din Tulcea şi doi din Vrancea. Bugetul aferent lunii decembrie alocat judeţului Galaţi, pentru radioterapie, este de 158.398 de lei, ceea ce acoperă nevoile existente", a precizat dr. Mihaela Docan, directoarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.

În prezent, terapia cu radiaţii se realizează la Galaţi prin intermediul unui cobaltotron. În urma unei investiţii a Consiliului Judeţean Galaţi, anul viitor urmează să devină funcţional şi un accelerator liniar de particule, dispozitiv performant ce permite un tratament mai eficient şi mult mai bine ţintit al tumorilor canceroase. Acesta a fost şi motivul pentru care secţia a fost extinsă.

Renovarea şi extinderea secţiei de radioterapie a costat în jur de un milion de euro, fonduri provenite de la CJ Galaţi, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Judeţean.

În Galaţi, peste o mie de persoane sunt diagnosticate cu tumori maligne în fiecare an. Potrivit Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, doar anul trecut au fost luate în evidenţă 1.003 noi cazuri de cancer. Incidenţa mai mare este în rândul bărbaţilor şi al locuitorilor de la oraş. În total, peste 17.000 de bolnavi de cancer se aflau în evidenţele medicilor gălăţeni, la sfârşitul anului trecut.

Citit 4552 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.