Zeci de noi cazuri de rujeolă în România

Zeci de noi cazuri de rujeolă în România

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Un număr de 58 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în şapte judeţe şi în Bucureşti, în perioada 4-8 februarie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate, vineri, pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la 8 februarie, este 15.791, fiind înregistrate 60 de decese. Cele 58 de cazuri nou-confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate în Bihor - 33, Buzău - şapte, Prahova - şase, Sălaj - cinci, Bucureşti - trei, Maramureş - două, Olt şi Teleorman - câte unul.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortală.

Citit 382 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2019 01:25

1 comentariu

  • postat de O glumă sinistră, dar adevărată, s-a deschis olimpiada epidemiilor în România.. Marți, 12 Februarie 2019 05:36 213.233.101.*** Link la comentariu
    0
    1

    Ca o glumă sinistră, avem olimpiada epidemiilor în România, concurente oficiale fiind la blocul de start, proba maraton, rujeola și gripa, rujeola răpind startul, acum pe traseul României, epidemia de gripă având un avans cu peste 100 de decese, față de 60 de decese în rujeolă . Neoficial, pe traseu epidemiilor, nedeclarat oficial, este și TBC-ul și chiar cancerul ce ne năpădește lună de lună, cu a lor decese.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.