Cardul european de sănătate, valabil doi ani

Cardul european de sănătate, valabil doi ani

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Perioada de valabilitate a cardului european de sănătate a crescut de la un an la doi ani, începând cu data emiterii. Modificarea prevăzută în Legea 45/2019 a intrat în vigoare de la 15 martie a.c.

"Până la tipărirea cardurilor europene cu valabilitate de doi ani, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi eliberează certificate provizorii de înlocuire a cardului, cu termen de valabilitate de trei luni de la data emiterii", se arată într-un material al CJAS Galaţi.

De la începutul acestui an şi până pe 28 martie, instituţia gălăţeană a eliberat 1.118 certificate provizorii de înlocuire a cardului european de sănătate.

Datorită avantajelor pe care le oferă, cardul european de sănătate este foarte popular printre gălăţeni. Asiguratul care are asupra sa un astfel de card beneficiază de servicii medicale gratuite, oferite doar în cazuri de urgenţe medicale, în toate statele UE. În schimb, acest card nu poate fi utilizat pe teritoriul ţării noastre şi nu acoperă cazurile în care persoana merge într-un stat membru UE în mod special pentru a beneficia de tratament medical.

Citit 833 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2019 11:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro