Pregătiri pentru producţia de vaccin antigripal

Pregătiri pentru producţia de vaccin antigripal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Institutul Cantacuzino a început pregătirea personalului pentru producţia de vaccin antigripal, iar procesul de instruire continuă „până la atingerea nivelului de performanţă”, informează MApN.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate pentru producerea acestui vaccin. Potrivit secretarului de stat Mihai Dan Chirică, la finalul acestui proces de instruire, operatorii Institutului vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, necomerciale, de vaccin antigripal, prima etapă în cadrul proiectului strategic de reluare a producției de vaccin gripal pentru uz comercial.

De la începutul acestui an, 100 de posturi de cercetător, medic, biolog, biochimist, farmacist, inginer şi personal administrativ au fost scoase la concurs de Institutul Cantacuzino.

Ministerul Apărării Naţionale a alocat peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea zonelor de producţie ale institutului, atât prin achiziţionarea de noi echipamente de înalt nivel tehnologic, cât şi prin reabilitarea şi consolidarea infrastructurii existente, se mai arată în comunicat.

Citit 819 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 15:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.