Avantajele şi dezavantajele dietei cu supă de varză

Avantajele şi dezavantajele dietei cu supă de varză

Între mit şi realitate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Oricine a încercat să slăbească măcar o dată în viaţă a auzit de dieta cu supă de varză. Această dietă a ajutat multe persoane să scape de câteva kilograme în plus, însă totul vine cu un preţ. Citeşte mai departe pentru a afla care sunt avantajele şi dezavantajele acestei abordări.

Este adevărat, această dietă te scapă rapid de câteva kilograme, mai multe sau mai puţine, în funcţie de metabolismul personal şi de greutatea de la care porneşti. Se ţine doar şapte zile, timp în care poţi slăbi între trei şi şapte kilograme. De asemenea, este o dietă care îţi aduce multe fibre, necesare unei digestii bune, datorită unora dintre alimentele permise (varză şi alte legume crude, fructe).

Ce dezavantaje are

Primul dezvantaj pe care îl vei resimţi rapid este că îţi este foame tot timpul. În prima zi, de exemplu, ai voie să mănânci doar supă de varză şi fructe, iar în ziua a doua, doar supă şi legume. Fără leguminoase, cartofi, orez sau uleiuri şi fără alimente care să-ţi aducă proteinele de care organismul are nevoie zilnic. Deşi ai voie să mănânci câtă supă vrei, o să constaţi că, indiferent câtă mănânci, foamea şi poftele alimentare tot te vor urmări. Al doilea dezavantaj este că te vei simţi fără energie, nervos/oasă, agitat/ă şi balonat/ă din cauza verzei.

Al treilea dezavantaj şi poate cel mai important este că, în majoritatea cazurilor, kilogramele pierdute rapid se vor întoarce la fel de rapid. Dieta cu supă de varză presupune să nu mănânci o cantitate mai mare de 1.200 de calorii pe zi, ceea ce nu reprezintă un număr rezonabil pentru o alimentaţie echilibrată.

Specialiştii nu recomandă această dietă, însă, dacă eşti decis să o urmezi, ţine cont că, din cauza numărului mic de calorii şi a ingredientelor pe care ai voie să le mănânci, organismul nu va primi toate nutrimentele necesare pentru sănătate. Prin urmare, nu o ţine mai mult de şapte zile şi nu mai mult de o singură dată pe an. După ce termini dieta cu supă de varză, nu te arunca asupra mâncărurilor hipercalorice, deşi aşa vei fi tentat. Limitează-te la combinaţii precum carnea slabă cu legume la grătar, iaurtul cu fructe proaspate şi câte o mână de nuci sau seminţe crude, pe post de gustare. Introdu treptat în alimentaţie leguminoasele, orezul şi cartofii, pentru că altfel greutatea ta va exploda.

Citit 1035 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.