Remedii naturiste împotriva acneei

Remedii naturiste împotriva acneei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Acneea este o afecţiune cu care se confruntă majoritatea oamenilor în adolescenta, cauzată de o hipersecreţie a glandelor sebacee. Concretizată prin puncte negre, albe sau coşuri pe pielea feţei, este o sursă incredibilă de stres, mai ales pentru femei. 

Conform statisticilor, acneea afectează 85 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 si 18 ani. Cu toate acestea, uneori, semnele acneei pot să apară şi la copii şi la adulţii de toate vârstele.

Din fericire, există multe produse naturiste împotriva acestei probleme, care pot fi aplicate cu succes acasă.

Zahărul

Pune într-un castron o mână de zahăr, o linguriţă de zeamă de lămâie şi apă cât să obţii o pasta cu care sa-ti masezi bine faţa. Clăteşte cu apă caldă. După aceea, cu o jumătate de roşie freacă uşor tenul, iar după un minut clăteşte cu apă rece. Apoi pune două linguriţe de bicarbonat de sodiu în puţină apă, pentru a obţine o pastă, şi aplic-o pe faţă. Las-o 15 minute, apoi clăteşte cu apă rece. Sari peste etapa cu roşia dacă ai un ten sensibil, uşor iritabil. Procedura nu trebuie aplicată zilnic, cel mult de două ori pe săptamână.

Cartoful crud

Printre numeroasele tratamente naturiste împotriva acneei se numără şi cel cu cartof crud. Folosit încă din cele mai vechi timpuri, acesta este un puternic antiinflamator. Aplicarea sa este cât se poate de simplă: Se pune pe zona cu probleme şi se lasă să acţioneze timp de zece minute. Efectele sunt vizibile aproape imediat. 

Oţetul de mere

Atâta vreme cât este natural, oţetul de mere poate să îndepărteze bacteriile ce produc acneea. Este bine să nu fie folosit în concentratia sa normală, însă, ci să fie foarte diluat. În caz contrar poate să aibă un contact destul de dur cu pielea. 

Castravetele

Banalul castravete este şi el de mare ajutor împotriva acneei. Nu degeaba se foloseşte în foarte multe măşti faciale. Este suficientă aplicarea câtorva felii de castravete pe faţă pentru a se descoperi efectele benefice. 

Usturoiul

Freacă fiecare leziune cu un căţel de usuroi, de câteva ori pe zi.

Citit 1551 ori Ultima modificare Duminică, 01 Decembrie 2019 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.