Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un studiu publicat joia trecută în "Jurnalul infecţiilor spitaliceşti" arată că agenţii patogeni ai coronavirusului pot supravieţui pe suprafeţe până la nouă zile. În mod normal, durata de viaţă a microbilor este cuprinsă între patru şi cinci zile, însă temperaturile scăzute şi mediile umede pot prelungi această durată. Prin urmare, durata sa lungă de viaţă îl poate ajuta să infecteze cât mai mulţi oameni care intră în contact cu diverse suprafeţe infectate (uşi, clanţe, întrerupătoare, mobilier etc.).
Nu există încă un tratament pentru noul virus, arată cercetătorii, însă măsurile de prevenţie ne pot proteja de contractarea acestuia. Spălarea mâinilor şi folosirea unui gel dezinfectant când nu avem acces la apă şi săpun sunt metode prin care ne putem feri de coronavirus, recomandă medicii. Coronavirusul poate fi distrus de alcool 70 grade, de peroxid de hidrogen şi de hipoclorit de sodiu într-un minut, aşadar se recomandă folosirea dezinfectantului pe bază de alcool sau a spirtului. Totodată, este recomandată dezinfectarea suprafeţelor de acasă şi de la birou, fiindcă virusul poate ajunge de pe mâini pe suprafeţele dure sau pe obiectele pe care le utilizăm constant.

Citit 3003 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 18:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro