Unde ar putea fi izolate persoanele venite din China

Unde ar putea fi izolate persoanele venite din China
Spaţiu pregătit pentru carantină
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ca urmare a solicitării primite de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați, cu privire la identificarea unor spații în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecția cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituția Prefectului, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, a făcut demersuri pentru a găsi un spațiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric) și a propus în acest sens Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican".

În incinta identificată se află cinci camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu șase paturi și baie proprie, o cameră cu trei paturi și baie proprie, o cameră cu două paturi și baie proprie, o cameră cu cinci paturi fără baie proprie) și un cabinet medical. În funcție de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă.

DSP va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum și hrana, atunci când situația o va impune, se arată într-un comunicat de presă emis de Instituția Prefectului Județului Galați. Totodată, se precizează că, din totalul celor sosiţi din Republica Populară Chineză, au ieșit din perioada de monitorizare un număr de cinci persoane. Acestea nu au prezentat simptome de boală, nici în perioada monitorizării, nici la finalul acesteia.

Într-o miniconferință de presă organizată joi dimineață la sediul Instituției Prefectului, purtătorul de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu, a precizat că ”o decizie finală privind utilizarea acestui spațiu încă nu a fost luată”, aceasta urmând a surveni în funcție de situația epidemiologică. ”Persoanele vor fi monitorizate timp de 14 zile, în funcție de istoricul călătoriilor în China continentală”, a mai spus Iordăchescu, menționând că toate cheltuielile privind aceste proceduri medicale vor fi suportate de Ministerul Sănătății, prin DSP Galați.

La rândul său, prefectul Gabriel Avrămescu a precizat că ”este vorba doar de o pregătire pentru persoanele care ar putea prezenta un risc, situația fiind similară și în alte județe”. ”Nu inducem panică și comunicăm pas cu pas”, a mai spus Avrămescu, cei doi oficiali prezenți la întâlnirea cu mass-media gălățeană arătând că în cursul zilei de 13 februarie alte trei persoane urmau să iasă din procedura de izolare, întrucât nu prezintă de simptome de îmbolnăvire.

CITEȘTE ȘI: Cinci persoane din judeţul Galaţi venite din China au ieşit din carantină

 
Citit 1844 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.