Beneficiile spirulinei asupra organismului

Beneficiile spirulinei asupra organismului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Algă verde-albăstruie în formă de spirală la microscop, spirulina este unul dintre cele mai vechi organisme de pe pământ care se dezvoltă la suprafaţa lacurilor, îndeosebi cele cu apă dulce. Consumul ei aduce organismului o serie largă de beneficii, dovedite prin numeroasele studii de specialitate conduse în acest sens.

Astfel, spirulina luptă împotriva alergiilor, combate anemia, detoxifică organismul, elimină radicalii liberi, menţine sănătatea oaselor, alină simptomele specifice menstruaţiei, protejează ficatul, tratează bolile hepatice, încetineşte procesul de îmbătrânire şi întăreşte sistemul imunitar.

Datorită conţinutului ridicat de beta-caroten, spirulina contribuie la îmbunătăţirea vederii şi preîntampinarea unor boli precum cataracta, glaucomul sau retinopatia. De asemenea, scade nivelul colesterolului din sânge, previne ateroscleroza şi în general bolile cardiovasculare, sporeşte rezistenţa la efort fizic, susţine performanţa intelectuală, păstrează aspectul plăcut al pielii şi ajută în curele de slăbire.

Cum se administrează

Asemenea altor suplimente alimentare, spirulina va fi administrată în primul rând conform indicaţiilor oferite de către un medic. În cazul comprimatelor, frecvenţa şi numărul se stabilesc având în vedere vârsta persoanei, concentraţia unei pastile şi scopul final. În ceea ce priveşte pulberea, de preferat este ca aceasta să fie amestecată cu apă, în caz contrar, cu sucuri naturale sau băuturi de tip smoothie, niciodată cu lichide fierbinţi. Gramajul recomandat per doză şi cantitatea zilnică variază de asemenea în funcţie de nevoi.

Citit 2094 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2020 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.