Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Potrivit declarațiilor președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, săptămâna trecută au demarat procedurile pentru realizarea unui heliport medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. ”Am primit veşti bune din partea specialiştilor în construcţii, care ne-au comunicat oficial că putem construi un heliport pentru elicopterul SMURD pe acoperişul parcării supraetajate. Astfel, vom extinde parcarea cu încă un etaj, adică cu peste 100 de noi locuri de parcare. Heliportul va fi dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel că pacienţii aflaţi în situaţie gravă vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul la orice oră din zi şi din noapte. În cazurile grave, timpul poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De asemenea, pentru transferul cât mai rapid al pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe, heliportul va fi dotat cu lift exterior. În acest moment, în România doar două spitale au piste omologate pentru aterizarea pe timp de noapte”, a precizat Costel Fotea.
Fără aceste extinderi, parcarea supraetajată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ar fi trebuit să fie finalizată în acest an.

Citit 1207 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 16:07

1 comentariu

  • postat de Mihai Luni, 09 Martie 2020 13:34 5.13.241.*** Link la comentariu
    0
    4

    Informatia ca parcarea va avea un etaj in plus pentru amenajarea unui heliport, a fost publicata de Viata Libera inca din 2019. NU este o informatie noua.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro