Peste 300 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu coronavirus

Peste 300 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu coronavirus
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Aflat pe lista judeţelor cu transmitere comunitară a coronavirusului, Galaţiul a depăşit 300 de îmbolnăviri. Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, la nivelul judeţului au fost înregistrate până acum 312 îmbolnăviri cu coronavirus.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Centrul de îngrijire bătrâni "Sf. Ilie", unde au fost consemnate şi cele mai multe decese. Tot datele oficiale arată că, până acum, 65 de gălăţeni s-au vindecat şi au fost deja externaţi din spitale.

Din păcate, însă, 30 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au contactat acest virus extrem de periculos. Ultimele două decese au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică chiar în cursul zilei de miercuri. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani, de la Căminul "Sf. Ilie", care a primit confirmarea de infectare pe data de 5 aprilie. O zi mai târziu, bătrânul, care era agitat şi necooperant, a  fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, prezentând tuse productivă. Pe 21 aprilie, bărbatul, care avea hipertensiune arterială şi Alzheimer, a decedat. Cel de-al doilea deces raportat miercuri este cel al unui bărbat de 70 ani, din judeţul Galaţi, care era internat, din 8 aprilie, la Spitalul CFR. Pacientul a necesitat intubare, dar pe 22 aprilie, pe fondul comorbidităţilor (hipertensiune arterială, hemoragie digestivă superioară şi hepatopatie), a pierdut lupta pentru viaţă.

Conform informaţiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, pacienţii care au decedat până acum în judeţul nostru din cauza coronavirusului au vârste cuprinse între 46 şi 98 de ani. Doar doi dintre ei au istoric de călătorie, ceilalţi fiind infectaţi după ce au intrat în contact cu alte cazuri confirmate.

Trebuie precizat faptul că, pe 22 aprilie 2020, în judeţul Galaţi, mai erau 504 persoane în carantină instituţionalizată şi 399 de persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează că până acum au fost prelucrate 1.902 teste.

Citit 5518 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.