Creşte numărul celor infectaţi în căminele de bătrâni. Peste 20 de noi teste pozitive

Creşte numărul celor infectaţi în căminele de bătrâni. Peste 20 de noi teste pozitive
21 de bătrâni din centrul "Sf. Ilie" au decedat
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Situaţia se înrăutăţeşte la căminul de bătrâni "Sf. Ilie", unde, până acum, au fost testate pozitiv 122 de persoane, atât din rândul beneficiarilor, cât şi dintre angajaţi. Dintre acestea, 21 de persoane, bătrâni internaţi în centru, au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat în cursul zilei de joi.

"La Căminul "Sf. Ilie" au fost retestaţi beneficiarii şi au ieşit 17 teste pozitive. De asemenea, în rândul personalului s-au făcut retestări, iar două persoane au fost depistate pozitiv. A mai fost înregistrat un deces, numărul total ajungând acum la 21 de persoane", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Decesul înregistrat joi la căminul "Sf. Ilie" se adaugă celor 31 raportate până joi, la ora 13,00, de Grupul de Comunicare Strategică.

Conform sursei citate, şi la căminul "Sf. Spiridon" a crescut numărul bătrânilor infectaţi cu coronavirus. "La căminul "Sf. Spiridon" au mai fost testaţi pozitiv încă trei beneficiari. Astfel, numărul total al beneficiarilor infectaţi a ajuns la 23", a completat Liliana Iordăchescu. Dacă adăugăm şi cele şapte persoane angajate, care au rezultate pozitive, atunci numărul celor infectaţi ajunge la 30.

Datele oficiale, din data de 23 aprilie, de la ora 13,00, arătau că la nivelul judeţului Galaţi sunt infectate cu coronavirus 314 persoane. În această statistică nu sunt incluse însă cifrele sus-menţionate, astfel că numărul real al gălăţenilor infectaţi este de 336. Trebuie precizat şi faptul că 65 de persoane s-au vindecat şi au fost deja externate din spitalele în care au fost tratate.

Datele de la Direcţia de Sănătate Publică mai arată că, în judeţul Galaţi, 480 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar 409 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu. Până acum, la nivelul judeţului Galaţi, au fost efectuate 1.921 de teste.

Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate, dar asimptomatice, vă reamintim faptul că este obligatorie purtarea măştii sau a oricărei alte forme de material de protecţie pentru nas şi gură, în spaţii publice (magazin, farmacie etc.), precum şi în mijloacele de transport în comun. "Prin purtarea măştii sau a altor materiale se împiedică răspândirea particulelor când vorbim, tuşim sau strănutăm, limitându-se astfel răspândirea virusului în comunitate şi constituind o măsură suplimentară care vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja şi a-i proteja pe ceilalţi", se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Citit 5248 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.