Medicii de familie, ocoliți de donații
Foto: Internet

Medicii de familie, ocoliți de donații
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un sondaj realizat în rândul medicilor de familie de Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) arată că, în perioada stării de urgenţă, aproape jumătate dintre cabinetele din ţară nu au primit sprijin prin donaţii de echipamente şi biocide, fiind nevoiţi să se descurce pe cont propriu. Sub unu la sută dintre medicii întrebați susţin că au primit prin donaţii ceea ce aveau nevoie, iar 94,8 la sută spun au avut dificultăţi în achiziţionarea echipamentelor de protecţie şi a biocidelor.

"În luna martie, anterior aprobării legislative a consultaţiei la distanţă, mai puţin de  șapte la sută dintre cabinetele de medicina familiei au primit echipamente de protecţie sau biocide de la autorităţi, organizaţii medicale, societatea civilă sau mediul de afaceri", au precizat reprezentanţii FNPMF.

De asemenea, în sondaj se subliniază şi modul în care s-a realizat colaborarea cu autorităţile publice de sănătate, 93,2 la sută dintre medici susţin că au monitorizat telefonic persoanele aflate în izolare la domiciliu, însă doar 37 la sută dintre aceştia au fost informaţi de către direcţiile de sănătate publică despre aceste cazuri. Sondajul a fost realizat prin analizarea a 1.174 de răspunsuri de la medici din toată ţara.

Citit 1217 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.