În cât timp se refac tinerii după infecția cu noul coronavirus

În cât timp se refac tinerii după infecția cu noul coronavirus
Tusea, oboseala şi dificultăţile de respiraţie au fost printre simptomele care au persistat săptămâni întregi după momentul testării
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un studiu realizat de specialişti indică perioada de care au nevoie tinerii pentru a se reface după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19. Cercetarea i-a luat în calcul doar pe subiecții care nu au avut şi alte afecţiuni în momentul îmbolnăvirii de COVID-19.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC), adulţii tineri, anterior sănătoşi, au nevoie de până la trei săptămâni să se recupereze după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus, chiar şi dacă au făcut o formă uşoară a bolii cunoscute sub numele de COVID-19. În urma unui sondaj telefonic realizat în rândul adulţilor simptomatici cu forme uşoare de COVID-19, s-a constatat că peste o treime dintre aceștia nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită decât după două-trei săptămâni de la momentul testării, transmite Reuters, conform Mediafax.

Tusea, oboseala şi dificultăţile de respiraţie au fost printre simptomele care au persistat săptămâni întregi după momentul testării. Raportul CDC concluzionează că recuperarea după infecţia cu noul virus poate fi prelungită chiar şi la adulţii tineri, fără condiţii medicale cronice. Studiul a fost făcut pe persoane care aveau peste 18 ani şi care au fost testate pentru COVID-19 la o vizită în ambulatoriu, a spus CDC. Interviurile au fost efectuate la 14 până la 21 de zile de la data testării, iar pacienţii au fost întrebaţi despre simptome pe care le-au avut în momentul testării, dacă au revenit la starea lor de sănătate obişnuită şi dacă suferă de vreo afecţiune medicală cronică.

Dintre cele 292 de persoane intervievate, 274 au raportat că au prezentat unul sau mai multe simptome în momentul testării. Printre repondenţii simptomatici care au raportat că nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită, 26 la sută aveau între 18 şi 34 de ani, 32 la sută au fost între 35 şi 49 de ani, iar 47 la sută, peste 50 de ani.

Cercetarea pune sub semnul întrebării afirmațiile potrivit cărora adulții tineri și sănătoși dezvoltă mai mult forme ușoare ale bolii. Autorii studiului spun că o perioadă de recuperare care se întinde până la trei săptămâni arată că noul coronavirus perturbă funcționarea normală a multor organe în mai mare măsură decât se credea până acum.

Citit 2788 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2020 02:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.