Record de noi infectări la Galați

Record de noi infectări la Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

După ce sâmbătă, 31 octombrie, în România s-a atins un nou vârf la decese și cazuri grave, internate pe secțiile de terapie intensivă, Galațiul și-a punctat, duminică, propriul record la capitolul noi infectări. Nu mai puțin de 137 de cazuri au fost confirmate în 24 de ore, făcând ca numărul total de noi bolnavi înregistrat în weekend în județul nostru să ajungă la 190. Un nou record s-a atins și în rândul bolnavilor care au ieșit pozitivi la a doua testare. 

Creștere alarmantă a numărului de cazuri noi raportate de Direcția de Sănătate Publică la Galați, la finele săptămânii 26 octombrie -  1 noiembrie. Dacă sâmbătă, 31 octombrie, statisticile arătau un număr de 53 de noi infectări raportate în urma testărilor, duminică, cifra a explodat: 137 de noi infectări contabilizate în 24 de ore, la testele efectuate în unitățile spitalicești.

98 de pacienți internați în spitale au fost declarați vindecați, dintre care 34 în ultimele 24 de ore, în timp ce patru, dintre care doi de sâmbătă până duminică, au pierdut lupta cu noul coronavirus și au fost declarați oficial decedați din cauza infectării cu COVID-19. Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, din numărul total de gălățeni care figurează ca infectați la cest moment, 12 sunt în stare gravă, fiind internați la Terapie Intensivă. Veștile nu au fost bune nici pentru bolnavi retestați. Dacă sâmbătă erau raportate 44 de cazuri reconfirmate pozitiv, duminică numărul acesteia s-a dublat, ajungând la 86. 

Aproape 6.400 de gălățeni confirmați 

Cu cifrele înregistrate la finele săptămânii trecute, Galațiul se apropie cu pași repezi de 6.400 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei. Aproape 5.300 de bolnavi au fost declarați vindecați, însă 215 nu au avut nicio șansă în fața infectării cu noul coronavirus. Pentru a preveni  riscul de a răspândi noul coronavirus, 877 de persoane sunt în carantină la domiciliu, 72 sunt izolate, iar alte 223 se află în regim de izolare instituționalizată. de la începutul pandemiei, în județul Galați au fost efectuate 49.889 de teste. 

Citit 7055 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.