Plastic descoperit în placenta copiilor nenăscuți

Plastic descoperit în placenta copiilor nenăscuți
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Particule de microplastic au fost descoperite, în premieră, în placentele bebeluşilor nenăscuţi, cercetătorii atrăgând atenţia că aceasta este „o problemă foarte îngrijorătoare‟, relatează The Guardian, potrivit Agerpres.

Impactul microparticulelor de plastic asupra organismului este încă necunoscut. Însă, oamenii de ştiinţă au notat că există riscul ca acestea să transporte substanţe chimice ce pot provoca daune pe termen lung sau pot afecta sistemul imunitar în curs de dezvoltare al fetusului. Este posibil ca particulele să fi fost ingerate sau inspirate de mame. Particulele au fost descoperite în placente de la patru femei sănătoase cu sarcini şi naşteri normale. Microparticulele de plastic au fost detectate atât în secţiunile fetale, cât şi în cele materne ale placentei şi în membrana în care se dezvoltă fătul. O duzină de particule de plastic au fost găsite. Însă, doar aproximativ patru la sută din fiecare placentă au fost analizate, ceea ce sugerează că numărul total al microparticulelor de plastic ar putea să fi fost mult mai mare.

Toate particulele analizate erau materiale plastice vopsite în albastru, roşu, portocaliu sau roz şi puteau proveni din ambalaje, vopseluri sau produse cosmetice şi de îngrijire corporală.

Citit 1784 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.