„Medicii pensionari susțin sistemul sanitar”
Foto: viata-medicala.ro

„Medicii pensionari susțin sistemul sanitar”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Daniel Coriu, afirmă că, dacă în sistemul sanitar se va aplica viitoarea lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, "sistemul medical va intra în colaps" în anumite regiuni, unde se înregistrează deficit de personal medical şi unde asistenţa de specialitate este asigurată de către medici pensionari.

Președintele CMR anunţă că peste 1.200 de medici pensionari lucrează în prezent în sistemul medical public, precizând că un memoriu a fost depus de către Colegiul Medicilor la mai multe instituţii cu rol de decizie în această privinţă. "Nu suntem de acord cu aplicarea acestei legi în Sănătate. Medicii pensionari susţin sistemul sanitar în zonele deşertificate. Avem judeţe în care medicii pensionari susţin aproape integral gărzile în spitale, precum şi în centre de permanenţă. Dacă aceşti medici vor fi demotivaţi financiar, sistemul medical va intra în colaps în anumite regiuni", a declarat preşedintele CMR, într-o intervenţie telefonică, sâmbătă, la Digi 24. El a arătat că, din totalul de 55.940 de medici cu aviz de liberă practică, peste 13.000 de medici au peste 60 de ani şi foarte curând vor îndeplini condiţiile de pensioare. Totodată, 1.235 de medici cumulează pensia cu salariul.

Coriu a mai anunţat că instituţia a depus memorii care susţin acest punct de vedere către premier, către miniştrii Sănătăţii şi Muncii şi către cele două camere ale Parlamentului, subliniind că speră ca reprezentanţii Colegiului să fie chemaţi la discuţii pe acest subiect, fapt care nu s-a întâmplat, până acum. Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat a fost pus, săptămâna trecută, în dezbatere publică.

Citit 1274 ori Ultima modificare Luni, 15 Martie 2021 21:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.