Municipiul Galați revine în scenariul roșu al pandemiei
Foto: Marian Calestru

Municipiul Galați revine în scenariul roșu al pandemiei
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Inevitabil, la o rată de infectare SARS-CoV-2 de peste trei la mie. Începând cu data de luni, 22 martie 2021, conform deciziei CJSU, municipiul Galați reintră pentru 14 zile în scenariul roșu al pandemiei de COVID-19, având o rată de infectare de 3,17/1.000 de locuitori.

Printre restricții, amintim că activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului este interzisă, la fel activitatea cu publicul a operatorilor economici ce desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate.

Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, precum și în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, ca și activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Instituția Prefectului face precizarea că intrarea în scenariul roșu nu înseamnă intrarea în carantină, motiv pentru care cetățenii au nevoie de declarație doar pentru a ieși din casă după ora 22,00 (şi atunci exclusiv din motive întemeiate).

Municipiul Galați s-a mai aflat în scenariul roșu al pandemiei din 16 noiembrie 2020 și până în 24 ianuarie 2021.

CITEȘTE ȘI: Peste o mie de gălățeni, țintuiți în case de COVID

Citit 7787 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 23:27

6 comentarii

 • postat de Roman
  Luni, 22 Martie 2021 10:36
  5.13.157.***
  Scenariu ,fictiune ce o fi sa fim realisti se moare de covid toti suntem impotriva tuturor ,pe nimeni nu am vazut sa aiba un pic de empatie ptr cel de langa tine ca o fi el elev carciumar om al strazii sau simplu cetatean ca deh normal politicianul tot politician ramane el ca de obicei trage ponoasele ca o fi de stanga de dreapta de centru fiindca el e rupt de realitate si ca de obicei isi trage partea fiindca vin alegerile si e tras pe dreapta .Scenariu rosu ,mov, gri hai sa fim mai atenti cu noi si sa ii facem pe politicieni sa inteleaga ca ei au ajuns acolo pentru noi oamenii simpli.S auzim numai de bine.
  15
  7
  Raportează
 • postat de cetatean
  Luni, 22 Martie 2021 07:52
  136.255.148.***
  carciumarii daca nu stiu sa respecte regulile, ptr. ca nu se mai satura de bani, sa traga ponoaselel. Sunt regiuni turistice in Grecia cre, nnu au nici un caz covit ptr. ca, carciumarii nu auadmis cu o persoana in plus fta de procentul de 30 %. La noi, si la mare si la munte, nu s a respectat de catre asa zisii patroni de restaurante, nimic. CLAE PESTE GRAMADA, numai sa iasa banul. de aceea merita HORECA sa se civilizeze iar politia sa isi faca treaba, NU PE SARITE. IN JUDETUL GALATI, A FOST PRAPAD, NU MAI VORBIM DE SATE SI COMUNE. NIMENI NU VEDE NIMIC. Dincolo de acest aspect, pănă sa comentati, mergeti in spitale sa vedeti cum este sa suferi de covid si daca nu vreti , corect ar fi ca daca luati boala sa nu mai fiti tratati in spitale pe banii celor care vor sa depaseasca acesta situatie. Daca politia si instituțiile de control isi faceau treaba, daca unii cetateni aveau putin bun simt nu se ajungea aici.
  28
  32
  Raportează
 • postat de Zoro
  Luni, 22 Martie 2021 07:12
  89.136.6.***
  Oare ne vom trezi vreodată din mizeria asta mondială, numită*pandemie* ? După un an de zile, încă mai sunt oameni care fug de crocovid !
  27
  24
  Raportează
 • postat de Gogu Steriade
  Duminică, 21 Martie 2021 21:03
  109.166.129.***
  Să vă duceți dracului cu MASCARADA voastră de scenariu roșu...NEGRU băăă! Javrelor. E negru din cauza minciunii și mascaradei voastre numită PLANdemie!
  50
  39
  Raportează
 • postat de George
  Duminică, 21 Martie 2021 20:47
  89.136.76.***
  Adrian fiindca p*lea respecta regulile, masca e purtata in bataie de joc, aceeasi de la inceputul pandemiei doar pentru a evita amenda, si purtata oricum pe barbie si doar la vederea vreunui politai o pun idiotii SI peste nas La vaccinare daca va uitati la procentul vaccinatilor coparativ cu populatia orasului, e cam cat negru sub unghie.
  29
  48
  Raportează
 • postat de Adrian
  Duminică, 21 Martie 2021 19:58
  89.39.81.***
  Cum iubiti conducatori dupa vaccinare masca distantare breaking news eroi samd scenariu roșu?? E bezna in tot orasul ....gata sfarsitul civilizatiei?
  19
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.