Propunere: Noi restricții pentru limitarea pandemiei de COVID-19

Propunere: Noi restricții pentru limitarea pandemiei de COVID-19

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Românii din localitățile în care rata de infectare depășește 3 la mie ar putea avea interzis la deplasarea în afara acestora, cu câteva excepții, potrivit unei propuneri de hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care s-a întâlnit joi pentru a decide noi restricții. Pentru a intra în vigoare, aceste măsuri trebuie aprobate de Guvern.

Propunerile vizează interzicerea deplasării persoanelor în afara localităților în care rata de incidență din ultimele 14 zile depășește 3/1.000 de locuitori, cu excepții motivate de: deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată/ realizată de la distanță şi pentru achiziția de medicamente, deplasări în afara localităților ale persoanelor în tranzit sau ce efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cu dovada biletului sau al oricărei modalități de achitare a călătoriei, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Restricții vor fi și în interiorul localităților, în funcție de rata de infectare. Dacă aceasta depășește 4 la mie, locuitorii se pot deplasa în afara locuinței până la ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata depășește 7,5, restricția se aplică pentru toată durata săptămânii. Similar, dacă rata de infectare depășește 4, magazinele vor fi deschise doar până la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar dacă rata depășește 7,5, restricțiile se aplică toată săptămâna.

De asemenea, se suspendă activitatea desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Citit 1592 ori Ultima modificare Vineri, 26 Martie 2021 10:26

2 comentarii

 • postat de Katia Vineri, 26 Martie 2021 20:00 89.136.0.*** Link la comentariu
  1
  0

  Tovarasii Panaitescu si Fotea, mai vaccinam si noi ceva? Angrenati primarii cum faceti in campaniile electorale, sa intocmeasca liste cu cei in varsta si nedeplasabili, care doresc vaccinarea si infiintati, cereti, platiti echipe mobile, altfel o sa ramaneti in istoria negativ a luptei anticovid. Din modul in care actionati se poate deduce si faptul ca va doare la 50 m de campania de vaccinare, sa nu spun c.r. Daca nu va implicati o sa castigati lipsa de respect a populatiei si nula voturi la viitoarele alegeri, daca cei care vor trai vor tine minte.

  Raportează
 • postat de Adrian Vineri, 26 Martie 2021 00:51 89.39.81.*** Link la comentariu
  0
  2

  Bv...sper sa ne inchida de tot pana la sfarsitul anului...seevici papa caca atat ....sa se ia lumina de la 18.00 sa fim siguri ca se respecta carantina

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.