Testare rapidă COVID-19, în farmacii (Proiect)

Testare rapidă COVID-19, în farmacii (Proiect)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Testarea pentru COVID-19 se va putea face și în farmacii, prevede o Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern și un proiect de Ordin al Ministerului Sănătății. Testarea în farmacii se va face exclusiv cu teste rapide antigenice și va fi tot contra cost. Farmaciile vor stabili singure costul testării, dar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, speră că prețul "va fi competitiv, rezonabil, pentru ca oamenii să se poată testa". Ministerul Sănătății va trimite către farmacii teste, iar acestea își pot stabil singure costul de testare, a anunțat Vlad Voiculescu.

Nu se va face testare în toate farmaciile, pentru că nu toate au capacitatea să facă, ci doar în cele care îndeplinesc anumite condiții, a subliniat medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, cea care semnează proiectul de ordin privind testarea în farmacii. Avantajul testelor rapide este, așa cum le spune și numele, faptul că rezultatul este disponibil într-un timp scurt. De asemenea, și prețul este mai mic decât cel al unui test de laborator - PCR. Principalul dezavantaj este însă acela că rezultatul este mult mai puțin precis decât al unui test PCR și, în general, un rezultat pozitiv la testul rapid trebuie confirmat de testul PCR.

Condițiile pentru testarea COVID-19 în farmacii sunt detaliate în proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății. Astfel, zona destinată activității de testare rapidă este organizată pe o suprafață delimitată, destinată exclusiv procesului de testare, este amplasată într-un perimetru ce poate fi aerisit corespunzător, este dotată cu mobilierul necesar și are o suprafață de minim 4 metri pătrați utili, delimitată de spațiul oficinei.

Citit 927 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.