Prioritate la vaccinarea neprogramată pentru cei de peste 60 de ani

Prioritate la vaccinarea neprogramată pentru cei de peste 60 de ani
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând de vineri, 7 mai 2021, se schimbă modalitatea de prezentare în centrele de vaccinare, astfel încât oricine se poate prezenta direct, fără programare, în limita locurilor disponibile, însă până la ora 14,00 vor fi primiți doar cei peste 60 de ani, a declarat președintele campaniei de imunizare contra COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a subliniat că cei cu programare au locul asigurat, ceilalți putând fi imunizați în limita diferenței dintre capacitatea centrului de vaccinare și numărul celor programați. Până la ora 14,00, se pot prezenta pentru vaccinare doar persoanele peste 60 de ani. După această oră, poate veni oricine dorește, inclusiv cei de peste 60 de ani. Cei care vin fără programare vor fi imunizați în limita locurilor disponibile, prioritate având persoanele programate, care au un loc asigurat. Dacă centrul are o capacitate mai mare de vaccinare decât numărul celor programați, eliberează bonuri de ordine pentru doritori, inclusiv pentru zilele următoare.

Valeriu Gheorghiță a menționat și că nu a fost raportat, în România, niciun caz de tromboză venoasă după vaccinarea cu AstraZeneca, în condițiile în care au fost administrate circa 500.000 de doze.

Citit 2830 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.