Galațiul, fără persoane pe listele de așteptare pentru vaccinare

Galațiul, fără persoane pe listele de așteptare pentru vaccinare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pentru prima oară de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în județul Galați nu se mai află nicio persoană înscrisă pe listele de așteptare de pe platforma vaccinare-covid.gov.ro. De asemenea, și numărul locurilor disponibile pentru vaccinare a crescut considerabil. Între timp, compania Pfizer a anunțat că o a treia doză de vaccin va fi necesară, în decurs de opt până la 12 luni de la rapel.

Luni, în centrele de vaccinare din județul Galați erau disponibile pentru programare aproape 9.000 de locuri. Dintre acestea, peste 5.000 erau pentru vaccinul Pfizer, aproape 2.400 pentru Moderna și în jur de 1.000 pentru AstraZeneca.

Față de săptămâna trecută, a crescut foarte mult numărul locurilor libere, pentru vaccinul Pfizer, în centrele din municipiul Galați. Ieri, spre exemplu, doar în municipiul reședință de județ erau disponibile peste 1.300 de poziții pentru programare. Puteți afla în timp real câte locuri sunt libere în fiecare centru de vaccinare în parte, ce capacitate de vaccinare are respectivul centru și ce timp estimat de așteptare există (dacă este cazul) pe site-ul vaccin.live/county/GALATI.html.

Și săptămâna aceasta, la Galați vor fi aduse mai multe tranșe de vaccin anti-COVID-19, ceea ce înseamnă că numărul locurilor libere va deveni și mai mare, având în vedere intenția gălățenilor de a se imuniza împotriva infecției provocate de SARS-CoV-2.

Vom avea nevoie și de o a treia doză de vaccin

Compania Pfizer a anunţat că cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 trebuie administrată între opt si 12 luni de la rapel, pentru o imunitate mai puternică. Compania a mai spus că, administrat în trei doze, serul va avea un efect mai puternic împotriva noilor variante mutante de SARS-CoV-2.

În România, Pfizer este cel mai căutat vaccin împotriva COVID-19. Cu toate acestea, specialiștii spun că vaccinul produs de Moderna este foarte asemănător cu cel al Pfizer.

Citit 2666 ori Ultima modificare Marți, 18 Mai 2021 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.