Noile restricții sanitare care se aplică de luni, 25 octombrie, în toată țara
Foto: Marian Calestru

Noile restricții sanitare care se aplică de luni, 25 octombrie, în toată țara
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Prin HG 1.130 din 22 octombrie, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, au fost decise restricțiile care intră în vigoare de luni, 25 octombrie, în România, în contextul crizei COVID-19.

Astfel, va fi interzisă circulația persoanelor în afara gospodăriei în intervalul orar 22,00-5,00, în toată țara, indiferent de rata de incidență, pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura nu se va aplica pentru cei care sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar testele negative nu sunt luate în considerare. De asemenea, vor fi excepții pentru cei care merg la serviciu, au o urgență medicală și alte câteva motive întemeiate.

Magazinele, restaurantele, mall-urile, sălile de fitness, cinematografele, sălile de spectacole se vor închide la ora 21,00. Accesul în acestea se va face doar cu certificat verde COVID, în timp ce barurile, cluburile și discotecile se închid. De la obligația de acces controlat, în baza certificatului verde, sunt exceptate activitățile religioase, precum și cele din unitățile de alimentație publică în care se comercializează doar produse alimentare și băuturi alcoolice/ nealcoolice şi sunt dispuse în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor.

Este interzisă organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire, workshopurilor și conferințelor, precum și a concertelor și spectacolelor în alte spații deschise sau închise, cu excepția celor special destinate care aparțin instituțiilor de spectacole și/sau concerte, iar competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori.

În plus, accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale şi în sediile operatorilor economici din clădiri de birouri private va fi permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot. Mai mult, creșele, grădinițele, școlile, liceele și after-school-urile publice vor fi închise în următoarele două săptămâni.

Hotărârea de Guvern se aplică pe întregul teritoriu al României, indiferent de rata de infectare COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Excepții de la accesul controlat în instituții și centre comerciale

Citit 13098 ori Ultima modificare Marți, 26 Octombrie 2021 18:10

7 comentarii

 • postat de stop sclaviei
  Luni, 25 Octombrie 2021 17:34
  89.137.231.***
  Adevarata miza e controlul populatiei ! Suntem urmariti in permanenta! Asta se doreste! Vor sa stie exact unde esti in timp real , pe unde ai fost, ce au cumparat, cu cine te-ai intalnit. e mai rau ca pe timpul securitatii lui ceausescu. De ce? Ca sa fii usor anihilat in caz ca vrei sa spui ceva impotriva regimului, sistemului, guvernului, partidului, celor de la putere. Nu renuntati niciodata la libertate pentru siguranta! E o iluzie ! Nu e nicio siguranta ! Vor s ane faca sclavi moderni, robotei ! Doar sa muncim pentru mancare si atat ! Vor sa ne multumim cu putin sa spuna ca : spuneti merci ca aveti mancare si un loc de munca !
  3
  5
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Luni, 25 Octombrie 2021 10:46
  5.2.205.***
  Nu am fi ajuns aici cu putina prudenta dar mintile luminate au lasat liber asta vara sute de mii de romani care la mare stateau fund in fund cate 10 insi pe un cearceaf......acuma a venit factura.
  Interesul a fost sa cheltuie lumea banii, la fel o sa fie si de sarbatori......
  14
  18
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 25 Octombrie 2021 07:49
  194.105.20.***
  Ce garantie prezint cei cu certificate verzi ca nu sunt contaminati?Ei pot circula nestingherit cum la fel pot raspandi virusul in timp cei nevaccinati si poate nevirusati au restictii.
  22
  44
  Raportează
 • postat de Ionuț
  Duminică, 24 Octombrie 2021 23:26
  109.166.128.***
  Sunt multi că dumneavoastră care cred că dacă ne vaccinam toți 100 la 100 gata de mâine nu ai e nimic . Oare nu vedeți dictatura din spatele acestui vaccin care nu știu să răspundă nici mai mari noștri responsabili ce face până la urmă ? Nu vedeți vești doar sa nu muriți de boala ,de zici că poți muri de 10 ori ,sa nu muriți de foame,etc nu vedeți că vor să impună o sclavie moderna nu? Nu vedeți că vor să controleze tot prin așa numita digitalizare ? Nu vedeți ,atunci mergeți la vaccin toți să nu muriți .
  65
  71
  Raportează
 • postat de Virusul magic
  Duminică, 24 Octombrie 2021 20:28
  89.137.231.***
  Pana pe 1 decembrie exista virusul apoi dispare..mai apare iar pana la craciun si apoi dispare de craciun si revelion si reapare dupa sfantul ion.
  Dar nu ma intereseaza virusul asta pentru ca m-am vaccinat cu doza unica johnson&johnson.
  61
  43
  Raportează
 • postat de Alegeri generale anticipate
  Duminică, 24 Octombrie 2021 19:48
  77.111.245.***
  Hotărârea de guvern emisă pe perioada interimatului guvernului este nulă din punct de vedere judecătoresc. Legea în România spune că un astfel de act este obligatoriu până când e anulat în instanță sau suspendat.
  Deciziile luate prin HG vor fi puse în practică doar pentru că sunt obligatorii, dar, dacă cineva le va ataca în instanță, acestea vor fi anulate.
  Guvernul interimar îndeplinește „numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice”, explică codul administrativ.
  45
  58
  Raportează
 • postat de emilm
  Duminică, 24 Octombrie 2021 18:57
  5.13.233.***
  Dacă aceste restricții s-ar fi aplicat din vară și ar fi fost introdusa obligativitatea certificatului verde și pentru a putea merge la muncă atunci am fi avut deja 70% din populație vaccinata și n-am mai fi fost în situația actuală. Doar ca al nostru guvern, spre deosebire de cel al Italiei, de exemplu, nu a avut ceea ce face gaina. N-am avut niciodată, cu o singura exceptie, guverne care să fie în stare să își asume măsuri nepopulare pentru binele public.
  65
  80
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.