O femeie internată de două luni la ATI-COVID a născut o fetiță sănătoasă

O femeie internată de două luni la ATI-COVID a născut o fetiță sănătoasă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

RoVaccinare prezintă povestea impresionantă a unei femei în vârstă de 40 de ani, însărcinată, care a stat timp de două luni internată la Terapie Intensivă în Timişoara, din cauza COVID-19. Ea a născut o fetiţă perfect sănătoasă. Din respect pentru medicul care a îngrijit-o pe mamă, fetiţa poartă numele medicului, Adelina.
„Astăzi, vă prezentăm un caz special, o minune care s-a întâmplat la secţia de ATI din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara. O mamă care, deşi a petrecut două luni şi jumătate în ATI, a reuşit să nască o fetită sănătoasă şi, din fericire, s-a întors acasă împreună cu ea”, a transmis pagina de Facebook RoVaccinare, în deschiderea clipului.  
În deschiderea videoclipului, medicul specialist ATI Adelina Băloi prezintă starea pacientei sale la câteva zile de la internare: „Avem o pacientă tânără, de 40 de ani, însărcinată, care este şi intubată. Verificăm zilnic bebele. Azi-dimineaţă au fost colegii de la Ginecologie. Este o fetiţă. Are o fetiţă doamna, 22 de săptămâni. A venit la spital, la clinica de Obstetrică-Ginecologie. Starea ei s-a deteriorat. A venit cu afectare pulmonară iniţial de 20 – 25 la sută. Ulterior s-a deteriorat şi a necesitat să fie intubată. Acum este cu afectare pulmonară peste 75 la sută. Nu este vaccinată. Soţul este vaccinat. Au şi un copil care şi el are COVID, este la spital. Sperăm să fie bine”, declară medicul care verifică starea fătului.
„Când a plecat, nu şi-a adus aminte nimic. A fost fericită că fetiţa este bine. Asta a interesat-o. Într-adevăr, impactul emoţional şi psihologic este mare şi a fost nevoie de susţinere. Poate de multe ori uităm că nu doar de medicamente şi de ce există fizic avem nevoie, ci şi de susţinerea psihică. Şi e un impact puternic atât pentru ea, dar mai ales pentru familie, pentru că ea nu îşi aduce aminte ce s-a întâmplat, dar familia a fost alături de ea în anumite momente, că i-am şi lăsat să o viziteze. Au văzut-o în stare foarte gravă şi cumva şi ei au nevoie de suport emoţional”, a mai spus medicul Adelina Băloi, potrivit Mediafax.

Citit 732 ori Ultima modificare Joi, 27 Ianuarie 2022 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.