Cercetări dermatologice la Spitalul de Boli Infecțioase

Cercetări dermatologice la Spitalul de Boli Infecțioase
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La Galați, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase "Sf. Cuvioasă Parascheva", după cum ați putut deja afla din paginile cotidianului nostru, a fost înființat unul dintre cele mai moderne centre din țară de cercetare în domeniul dermatologiei, format din medici specialiști, profesori universitari, chimiști, farmaciști, biologi și cercetători din străinătate.

Recent, în cadrul acestui centru, au demarat primele cercetări în domeniul bolilor de piele, folosindu-se videodermatoscopia, microscopia confocală in vivo și tomografia în coerență optică. Astfel, specialiștii cercetează efectele tratamentelor biologice create cu ajutorul bioingineriei medicale, folosite în cazurile severe de psoriazis asupra leziunilor cutanate, inclusiv asupra alunițelor. "În cadrul acestui studiu au fost incluși într-o primă fază zece pacienți, iar primele analize au fost deja publicate în reviste internaționale de prestigiu din domeniu", a menționat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, inițiator al proiectului.

Centrul de cercetare dermatologică este înființat în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos", fiind dotat cu aparatură medicală unică în România, achiziționată de către CJ cu fonduri europene. Centrul este axat pe inovație și dezvoltare, beneficiind și de aportul unor specialiști din Finlanda și Africa de Sud.

Citit 1529 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Februarie 2022 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.