CJ a demarat procedurile pentru noul corp al Spitalului Județean

CJ a demarat procedurile pentru noul corp al Spitalului Județean
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a demarat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) procedura de atribuire a lucrărilor pentru extinderea, modernizarea și dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", la o valoare estimată de 793.233.547,29 lei, exclusiv TVA.

Concret, este vorba despre noul spital ce ar urma să aibă șase etaje și aceeași înălțime cu actualul corp de clădire al Spitalului Județean, o suprafață desfășurată totală de peste 96.000 de metri pătrați, nu mai puțin de 20 de săli de operație și 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi și 61 pentru secția ATI.

Ofertele companiilor interesate de această masivă investiție a CJ sunt așteptate până la data de 19 iulie, câștigătorul urmând a fi desemnat în baza criteriului de atribuire "cel mai bun raport calitate - preț". În cadrul acestuia, componenta financiară a fost stabilită la o pondere de 80 la sută.

Mai trebuie spus că procedura de atribuire este inițiată sub incidența clauzei suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de semnarea contractului de finanțare de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, acest fapt realizându-se cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare. Investiția CJ se dorește a fi finanțată prin fonduri obținute în cadrul Programului Național de Reziliență și Redresare (PNRR), fiind estimată inițial la circa un miliard de lei.

Citit 3444 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.