Construcția unor noi spitale, prin Programul Operațional Sănătate

Construcția unor noi spitale, prin Programul Operațional Sănătate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre construirea spitalului din Sibiu, că în PNRR nu a putut fi inclus niciun astfel de spital care a depăşit suma de 250 de milioane de euro, dar că va fi finanţat prin Programul Operaţional Sănătate, el arătând că sunt decizii pe care le-au luat la nivelul coaliţiei, transmite News.ro.

”Sibienii merită să ştie care este viitorul acestui proiect. În PNRR nu a putut fi inclus niciun astfel de spital care a depăşit suma de 250 de milioane de euro, pentru că am avut o condiţie de la Comisia Europeană, ca din cele minimum 25 de proiecte de spitale care vor fi construite prin finanţare din PNRR, cel puţin trei să fie mari şi celelalte să fie de dimensiuni mai mici. Cele mari, discutând de o sumă de aproximativ 1,1 miliarde euro, vă daţi seama că un singur spital de 500 de milioane de euro nu putea să se încadreze şi să lase spaţiu financiar şi pentru încă două spitale mari şi 22 mai mici”, a spus premierul la Sibiu, întrebat despre lipsa finanţării spitalului regional de la Sibiu prin PNRR.

În plus, premierul a arătat că ”am luat decizia să se încadreze în bugetul pe care îl avem prin PNRR şi prin Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, am stabilit ca, prin Programul Operaţional Sănătate, să se asigure fondurile necesare, inclusiv prin împrumut de la BEI, astfel încât spitalele care au rămas în afara listei aprobate prin PNRR să poată să fie finanţate”. ”Ca atare, va fi finanţat prin Programul Operaţional Sănătate”, a explicat premierul și a arătat că nu este vorba despre o înţelegere amiabilă, ci sunt decizii deja luate la nivelul coaliţiei de guvernare.

Citit 1419 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 15:40

1 comentariu

  • postat de Șerbu
    Joi, 16 Februarie 2023 19:09
    5.13.137.***
    Și pentru cel nou de la Galați s-au mai găsit bani? A fost și acela de la Galați, inclus în același plan, în aceeași rundă/direcție spre finanțare? Sau acu, după Cluj, acu Sibiu e miezu din d0do@șk,doar pentru că la Cococeni e "al lor"...!??
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.