Ce să-i dai copilului tău la PRIMA MASĂ a zilei

Ce să-i dai copilului tău la PRIMA MASĂ a zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. Nu în zadar, majoritatea nutriţioniştilor susţin că, metaforic vorbind, dimineaţa trebuie să mâncăm ca un rege, la amiază ca un prinţ, iar seara ca un cerşetor. Prima masa a zilei este esenţială, mai ales în perioada copilăriei. Copiii au nevoie, în primul rând, de mese echilibrate din punct de vedere nutriţional. Deşi părinţii preferă să le ofere copiilor cereale cu lapte, potrivit specialiştilor există opţiuni care nu trebuie ignorate.

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, au stabilit că este ideal ca masa cea mai importantă a zilei să cuprindă ouă. Acestea le oferă copiilor starea de saţietate şi energie pentru mai mult timp. Mai mult, un mic dejun bogat în proteine îi determină pe cei mici să consume alimente cu mai puţine calorii la prânz, fapt care ar putea condiţiona scăderea ratei obezităţii.

În cadrul studiului au fost evaluaţi 40 de copii, cu vârste cuprinse între opt şi zece ani, care au consumat la micul dejun ouă, terci de ovăz sau cereale, fiecare aliment având o valoare nutriţională de 350 de calorii. Subiecţii au fost lăsaţi să se joace până la ora prânzului. Cercetătorii au observat că micuţii care au mânat ouă la micul dejun au consumat cu 70 de calorii mai puţin la masa de prânz, cantitate care reprezintă aproximativ patru la sută din consumul zilnic al copiilor.

"Nu sunt surprins că ouăle au constituit cel mai săţios mic dejun. Ce m-a surprins este faptul că, potrivit declaraţiilor copiilor intervievaţi, acest aliment nu i-a făcut să se simtă mai sătui decât cerealele sau terciul de ovăz. Cu toate acestea, au consumat mai puţină mâncare la prânz. Este foarte important să identificăm tipurile de hrană care i-ar putea ajuta pe copiii să se simtă sătui şi în acelaşi timp numărul caloriilor pe care îl consumă să fie mai mic, mai ales în cazul copiilor predispuşi la obezitate", a declarat conducătorul studiului, Tanja Kral.

Citit 2908 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2016 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.