Excelenţa în AROMATERAPIA din România începe la Galaţi (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Ruxandra Podlisnic

Excelenţa în AROMATERAPIA din România începe la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima Conferinţă de Aromatologie din România este organizată la Galaţi, de Facultăţile de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA), Ştiinţe şi Mediu, ale Universităţii „Dunărea de Jos”, dar şi de Şcoala de Aromaterapie „Aroma Armony”, în perioada 4-6 martie, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. La eveniment vor participa 110 specialişti din mediul academic, medical, farmaceutic şi aromaterapie, din toate colţurile ţării, dar şi din Olanda, Ungaria şi Republica Moldova.

"Încercăm încă o acţiune pionierat în facultatea noastră. Proiectele noastre îşi propun să execute un doctorat în această zonă. Poate că vom face şi un program de masterat în aromaterapie, după o cercetare aprofundată. Ne-am convins că domeniul este solicitat, tocmai datorită numărului mare al participanţilor. Totodată, ne dorim ca de la o stadiul de conferinţă să ajungem la cel de congres internaţional”, a precizat decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Petru Alexe.

Instalaţie unică în ţară

În unul dintre laboratoarele de la SIA există o instalaţie unică în România, care permite obţinerea uleiului esenţial din materiale vegetale. "Pentru această conferinţă, punctul de atracţie va fi o etapă practică. Participanţii vor avea ocazia să asiste la funcţionarea instalaţiei de extracţie cu fluide supercritice. Frunzele de tarhon sunt materialul vegetal, iar identificările compuşilor bioactivi vor fi realizate folosind echipamente moderne. Instalaţia este unicat în România la nivelul instituţiilor de învăţământ superior şi, din ce ştiu eu, şi la nivel de industrie", a completat conf. dr. ing. Liliana Mihalcea.

Rezultate remarcabile în sănătate

Deşi, în majoritatea statelor europene, aromaterapia se studiază în universităţi, fiind considerată o ştiinţă, în România nu este acreditată de Ministerul Sănătăţii. Totuşi, prima şcoală de aromaterapie ştiinţifică din România, „Aroma Armony”, face demersuri pentru acreditarea acesteia. „În afară, aromaterapia este o ştiinţă studiată în facultăţile de Medicină, iar medicii şi farmaciştii profită de puterea uleiurilor esenţiale, care a fost aprobată ştiinţific. S-a constat recent că un atibiotic utilizat foarte frecvent în zona patologiei vezicii urinare poate fi redus la numai 30 la sută, 70 la sută putând fi înlocuit cu ulei de muşcată. Aromaterapia este o terapie simplă, care poate potenţa un alopat, diminuând doza antibioticului", a conchis aromaterapeutul Cornelia Decu Chaumont.

Citit 4366 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2016 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.