Curele de detoxifiere pentru copii iau amploare şi în Europa

Curele de detoxifiere pentru copii iau amploare şi în Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacă în SUA există deja de ani buni programe de detoxificare dedicate copiilor şi produse comercializate în acest scop, în Europa acest trend a prins mai mult în cazul adulţilor. Treptat apar însă şi în ţările europene tot mai mulţi părinţi care consideră că şi cei mici au nevoie periodic de o revitalizare şi curăţare a organismului de toxine. Tot mai mulţi părinţi britanici sunt convinşi că prin cure de detoxificare regulate copiii lor nu vor avea mai târziu probleme cu kilogramele în plus şi, mai ales, vor scăpa de toxinele pe care le acumulează la această vârstă din cauza consumului de dulciuri sau de junk-food, atunci când merg la şcoală sau când rămân în grija bunicilor, notează publicaţia Daily Mail.

"Mult prea des mamele nu-şi dau seama că moda asta nu e un lucru tocmai fericit, pentru că, ce este bun astăzi, mâine nu mai este bun. Şi, dacă pentru un adult este altceva, nu poţi să-i aplici şi unui copil toate bazaconiile care se descoperă azi şi mâine sunt infirmate”, declară medicul specialist. Pe de altă parte, medicul pediatru britanic Judy More a mai adăugat că detoxificarea în cazul copiilor „poate fi periculoasă, iar în cazul fetelor, în mod special, poate însemna dezvoltarea interesului pentru tot felul de modalităţi de a-şi ţine greutatea sub control”.

Mult mai bine ar fi ca părinţii să se concentreze pe oferirea unei educaţii alimentare sănătoase şi copiii să mănânce ceea ce este firesc, normal, alături de întreaga familie, a punctat medicul.

Citit 1747 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2016 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.