GRATUIT, pe 15 ianuarie | A doua opinie medicală pentru gălăţenii cu cancer

GRATUIT, pe 15 ianuarie | A doua opinie medicală pentru gălăţenii cu cancer
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pacienţii din Galaţi diagnosticaţi cu cancer vor avea şansa obţinerii unei a doua opinii medicale, datorită vizitei pe care doi renumiţi medici oncologi din Turcia o vor face la Galaţi, pe data de 15 ianuarie.

Consultaţiile vor fi gratuite, bolnavii trebuind doar să se înscrie. Cea de-a doua opinie medicală va fi oferită doar pe baza investigaţiilor şi a analizelor pe care pacienţii le au la dosar.

Cei doi reputaţi medici specialişti în oncologie sunt conf. univ. dr. Soley Bayraktar şi prof. univ. dr. Yakup Kumtepe. Conf. dr. Soley Bayraktar este specializată în oncologie, pentru toate formele de cancer, precum şi în hemato-oncologie, pentru toate formele de leucemie, limfoame şi alte boli de sânge. Prof. dr. Yakup Kumtepe este specialist în gineco-oncologie, în tratarea tuturor formelor de cancer ginecologic. Dr. Bayraktar şi dr. Kumtepe sunt medici specialişti ai ”Memorial Hospitals Group” din Istanbul (Turcia).

Pe baza dosarului de investigaţii/analize prezentat, cei doi medici le pot oferi participanţilor a doua opinie medicală. Pentru programări şi detalii: Ionela Unsal, reprezentanta spitalului, telefon 0743.527.699, email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Întâlnirea are loc duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 10.00, în sala de conferinţe a Hotelului "Magnus" din Galaţi. Participarea este gratuită, iar programările se pot face în limita locurilor disponibile.

Înainte de a veni la Galaţi, cei doi specialişti vor susţine întâlniri similare la Bucureşti şi Buzău, pe 13 şi, respectiv, 14 ianuarie.

De ce o a doua opinie medicală

Conceptul de a doua opinie medicală a devenit aproape o normă în majoritatea ţărilor dezvoltate. În România, ca urmare a lipsei specialiştilor, dar şi a lipsei educaţiei medicale a populaţiei, pacienţii caută mult mai rar să obţină o a doua opinie medicală. Utilitatea unui astfel de demers constă în reducerea probabilităţii de a fi pus un diagnostic greşit. De asemenea, pacientul poate afla şi ce alte soluţii terapeutice mai are la îndemână, lucru deosebit de important, mai ales în cazul bolilor grave.

Citit 11442 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2017 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.