URZICA tratează alergiile şi te scapă de astenie
Foto: Sursa foto: frunza-verde.ro

URZICA tratează alergiile şi te scapă de astenie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Unul dintre cele mai bune tonice pentru corp, bogate în vitamine şi minerale, îl reprezintă urzicile. Însă beneficiile acestora pentru sănătate nu se opresc aici. Alergiile pot fi ameliorate, dacă apelezi la ceaiul de urzică. Există şi un studiu publicat în jurnalul „Planta Medica“, ale cărui rezultate au arătat că urzicile pot ameliora simptomele alergiilor. Pui 250 de ml de apă clocotită peste o linguriţă de frunze mărunţite şi laşi să infuzeze zece minute. Bei două căni pe zi, timp de o lună. Poţi apela, de asemenea, şi la suplimente alimentare cu urzici.

Astenia poate fi ameliorată cu ajutorul urzicilor. Acestea sunt bogate în complexul de vitamine B, vitamina A, dar şi în potasiu, fier şi magneziu. Poţi lua tinctura de urzici, pe care o obţii din doi-trei pumni de urzici bine mărunţite, peste care pui alcool de 70 de grade, cât să le acopere. Le laşi la macerat două săptămâni, într-un loc întunecat. Iei câte 20 de picături pe zi, pe care le dizolvi în puţină apă, după mese.

Dacă nu vrei să o prepari, poţi cumpăra tinctura de la un magazin de produse naturiste. Remediul nu este recomandat dacă suferi de ulcer sau de gastrită.

Citit 3416 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.