”În acest moment, industria vinului mi se pare moartă. Rafturile sunt pline de sticle de vin de slabă calitate, iar unele dintre mărci nici măcar nu au legătură cu lichidul din sticlă. Nu ştiu dacă mai există 20 de hectare cu vie din care se face Busuioaca de Bohotin, dar magazinele din toată ţara sunt pline cu acest vin”, apreciază Nicolae Mănăilă, din Ghidigeni, specialist care a lucrat zeci de ani în vinificaţie. În opinia acestuia, viitorul aparţine acum fermierilor mici, care nu au suprafeţe mari de vie, dar care sunt hotărâţi să aibă o producţie de bună calitate şi să crească în timp, nu peste noapte.
Micii producători acuză - Industria vinului, ucisă din faşă Scris de Gabriel Kolbay

Gabriel Kolbay
Articole recente - Gabriel Kolbay
Ocolul ziarului în 30 de ani | Gabriel Kolbay: Oamenii care duc povestea orașului mai departe Cum s-a aprins scânteia schimbării, la Toflea Un cercetător CÂȘTIGĂ cât un paznic de noapte 300 de producători vă așteaptă la TÂRGUL DE TOAMNĂ Borş de peşte fără… borş de peşte
Mai multe din această categorie: