Finanţările pentru fermieri - Nu lăsaţi proiectele pe ultima zi!

Finanţările pentru fermieri - Nu lăsaţi proiectele pe ultima zi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Fermierii care depun în ultima zi a unei sesiuni proiectele prin care solicită finanţări europeane îşi asumă un foarte mare risc, informează Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP). Personalul instituţiei este cel care face verificarea conformităţii dosarelor.

„În funcţie de complexitatea proiectului, timpul de lucru pentru verificarea unui dosar e de 2-3 ore. Un expert poate verifica, în opt ore de lucru, conformitatea a maxim patru dosare. Cum în cadrul OJPDRP lucrează, în medie, şase experţi însărcinaţi cu verificarea, într-o singură zi se pot lucra circa 24 de dosare”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Dacă un proiect este neconform – fie lipsesc acte din dosar, fie sunt greşit completate sau cu termen de valabile depăşit – i se returnează dosarul solicitantului. Acesta îl poate reface şi redepune, în cadrul aceleiaşi sesiuni. Şansele să o facă sunt, însă, foarte mici, în cazul în care neconformităţile au fost sesizate cu doar câteva ore înainte închiderii sesiunii. Eliberarea unora dintre documente poate dura (mai ales atunci când consultantul care a întocmit proiectul nu e din Galaţi), iar fermierul riscă să nu mai aibă timp să îşi redepună dosarul şi să piardă finanţarea. O sesiune de primire a proiectelor ţine minim două săptămâni, iar OJPDRP îi sfătuieşte pe solicitanţi să evite situaţiile tensionate şi să vină cu dosarele din timp.

Citit 1786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.