Cât mai costă ţigările basarabenilor?

Cât mai costă ţigările basarabenilor?
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

  • Cele mai ieftine ţigări care merită fumate se dau la 6,5 lei pachetul, iar cele mai scumpe ajung la 8,5 lei * Fumătorii pasionaţi pot economisi până la 250 lei lunar 
Cine fumează mult şi bun, în ziua de astăzi, are bani. În cele mai multe chioşcuri şi supermarketuri, cele mai ieftine ţigări căutate, Assos şi L&M, au ajuns demult la preţul de 11,3 lei pachetul. Un fumător care „trage” cam 20 de ţigări pe zi ajunge să dea, în cazul în care se mulţumeşte cu aceste mărci de ţigări, circa 340 lei pe lună numai ca să îşi satisfacă nevoia de a fuma. O cheltuială împovărătoare, am zice, mai ales dacă în familie sunt doi sau mai mulţi fumători. Ca să mai taie din bugetul alocat viciului, mulţi gălăţeni trec cel puţin o dată pe lună prin pieţele unde vin basarabeni şi îşi fac plinul cu ţigări de contrabandă. Din câte am putut vedea noi, vad bun pentru vânzarea de ţigări timbrate în Republica Moldova este în piaţa de gros din strada Basarabiei. Găsiţi aici pachete de Marble roşu sau light, la 8,5 lei. Dacă vă dă mâna să cumpăraţi un carton – 10 pachete – preţul poate scădea la 8 lei. Winston-ul se găseşte mai rar, dar se vinde cam la acelaşi preţ. Şi tot atât trebuie să cheltuiască şi fumătorii de Viceroy. Mai ieftine sunt ţigările slim „Kiss” cu diverse arome, care se dau la 6,5 lei pachetul. Cumpărând un carton, veţi economisi 50 de bani pentru fiecare pachet.

Evident, cine îşi cumpără ţigări de la moldoveni, trebuie să fie dispus să facă ceva compromisuri la calitate. Gustul e mai puţin rafinat, iar mirosul nu este întotdeauna cel de tutun fin. În plus, ţigările aduse de moldoveni în pieţe sunt de contrabandă aşa că e ilegal să le cumpăraţi. Totuşi, nu puţini sunt gălăţenii care trec cu vederea asemenea chestiuni, dar reuşesc să economisească, lunar, până la 250 lei.

Citit 22975 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.