„Plimbarea” agenţilor la Rădeşti a fost un eşec

„Plimbarea” agenţilor la Rădeşti a fost un eşec
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Satul Balinteşti - pol al infracţionalităţii
Reînfiinţarea Postului de Poliţie Bereşti-Meria, după un an fără cinci zile de dependenţă a comunei, din punctul de vedere al muncii poliţieneşti, de Secţia Rădeşti, unde fuseseră concentraţi agenţii din întreg nord-estul judeţului Galaţi, ca eveniment local, se află pe buzele tuturor. În sfârşit, Bucureştiul a ţinut cont de realităţile din mediul rural, readucând subofiţerimea în serviciul direct al comunităţilor săteşti.

Primarul de la Bereşti-Meria, Victor Dorobăţ, satisfăcut şi dumnealui de redeschiderea Postului. Starea sediului, bună. Comandant, un băiat energic - agentul-şef principal Eugen Stratica. Lucruri ce trebuie luate de la capăt, destule.

- Domnule Dorobăţ, cetăţenii au din nou posibilitatea, când le crapă măseaua, să li se adreseze poliţiştilor cu operativitate, în cazul plângerilor „la cald”.

- Pentru o comună de dimensiunile Bereşti-Meriei, cu zece sate, revenirea la precedenta formă de organizare este de salutat. Cât timp am depins de Rădeşti, şi este cazul să subliniez asta, fenomenul infracţional la nivelul local, în loc să scadă, a crescut simţitor. „Plimbarea” agenţilor noştri pe la Rădeşti a fost un eşec. Ştiţi cine nu se bucură de revenirea poliţiştilor în comună? Infractorii. La Balinteşti, înregistrate în ultimele luni, cinci furturi din locuinţe, săvârşite pe timp de zi. La Puricani, lui Ştefan Lificiu i s-au furat vacile, de către bandiţi din satul vecin, Comăneşti. Nucleu de hoţi în faţă căruia, ca om simplu, nu te poţi apăra. Vitele au fost găsite într-o vie, legate de trunchiul unui copac. Se aştepta căderea nopţii spre a fi tăiate. Lui Petru Avram, salariat la Drumurile Judeţene Galaţi, Secţia Tg. Bujor, i s-a furat pe timp de noapte calul, de lângă locul de muncă. Paznic la podul dintre Meria şi Puricani, aflat în construcţie, îşi priponise „mijlocul de locomoţie” la câteva azvârlituri de băţ de şantier. Dimineaţă, când să înhame calul la căruţă, să plece acasă, mai înhamă dacă mai ai ce! Aşa că pe domnii poliţişti îi aşteaptă un front de activitate larg.

Text şi foto: Toader Istode

 

Citit 2451 ori Ultima modificare Marți, 11 Septembrie 2012 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.