Bani pentru producătorii de lapte, prin intermediul APIA

Bani pentru producătorii de lapte, prin intermediul APIA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Pot accesa fonduri fermierii din şase localităţi gălăţene

Până pe 21 septembrie, fermierii gălăţeni pot depune, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), solicitări de plată pentru anul curent în cadrul “Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate”. Schema este finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă.

Printre condiţiile de acordare a plăţilor se numără şi includerea spaţiului în care agricultorul îşi are ferma zootehnică în categoria zonelor defavorizate din ţară. Din judeţul Galaţi sunt incluse pe lista localităţilor defavorizate de condiţii naturale specifice (ZDS) localităţile: Fârţăneşti, Nămoloasa, Oancea, Suceveni, Târgu Bujor şi Vlădeşti.

Ca să primească bani, fermierii trebuie să fie incluşi în sistemul de gestionare a cotei de lapte şi să ceară finanţarea pentru un număr cuprins între două şi 15 bovine. Bovinele trebuie să aibă cel puţin 17 luni, să fi fătat măcar o dată, să fie înscrise în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) şi să rămână în proprietatea fermierului pentru minim şase luni de la data-limită de depunerea cererii de finanţare. Fermierii trebuie să aibă cel puţin un produs înregistrat la RNE şi să deţină registru individual al exploataţiei, actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului Uniunii Europene nr.1760/2000.

Citit 1595 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2012 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.