Cum recunoaştem calitatea vinului?

Cum recunoaştem calitatea vinului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inginerii din industria vinului urmăresc mai mulţi parametrii atunci când fac aprecieri cu privire la calitatea vinului care va ieşi din strugurii proaspăt recoltaţi. Potrivit directorului Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Galaţi, Profira Onode, viticultorii au raportat o concentraţie de zahăr a boabelor de strugure care se apropie de optim. „Garanţia unui vin bun este seriozitatea omului de la care îl cumperi. Tocmai de aceea, cele mai multe vinuri bune se găsesc la producător, nu în magazine. Apoi, calitatea vinului se simte şi atunci când îl asociezi cu mâncarea potrivită. Dacă bei vin la ouă prăjite, s-ar putea să nu îi prea poţi aprecia calitate. Din păcate, nu doar românii beau cu plăcere vinuri de slabă calitate, ci şi francezii sau spaniolii şi portughezii. Vinul bun nu trebuie să fie dulce, ci sec. Nici şampania de bună calitate nu trebuie să aibă gust dulce. Oricum ar fi, eu am mai mare încredere în noile branduri de vin decât în cele vechi, cărora le este deja mai greu să producă la standarde foarte înalte” este de părere ing. Mircea Hamza.

Citit 2723 ori Ultima modificare Joi, 13 Septembrie 2012 10:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.