Legea nu îi ajută pe pădurari, în lupta cu hoţii

Legea nu îi ajută pe pădurari, în lupta cu hoţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă prind hoţi de lemn în timp ce taie arbori, pădurarii nu au, prin lege, autoritatea de a-i reţine. Trebuie să cheme poliţiştii, care cu siguranţă vor face cel puţin câteva minute până în pădure, în cel mai bun caz. În tot acest timp, hoţii n-au decât să încarce segmentele de trunchi tăiate şi să plece.

„Chiar dacă pădurarul anunţă poliţia în primul moment în care hoţii au pornit drujba, tot ar dura un sfert de oră până la intervenţie. Timpul le este suficient să taie primele două segmente de trunchi - curate şi fără crengi - de la vreo 10 copaci, să le încarce într-o Dacie papuc şi să plece”, spune Gheorghiţă Costin, şeful Ocolului Silvic Galaţi. Pădurarii au arme de foc şi arme cu gaze, dar nu le folosesc decât foarte rar.

„Armele cu gaze nu sperie pe nimeni, în nici un caz un hoţ de lemne care s-a întors acasă după ani de închisoare. Iar cine a tras cu arma de foc, trebuie să fie pregătit să meargă prin tribunale. Aşa că armele nu se folosesc decât în cazuri de forţă majoră”, mai spune Gheorghiţă Costin.

Citit 2230 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2012 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.