Primarii comunelor care au făcut parcuri recunosc că acestea nu le erau necesare!
Foto: Parcul din Tuluceşti aflat încă în lucru, în primăvară

Primarii comunelor care au făcut parcuri recunosc că acestea nu le erau necesare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unele dintre cele şase primării prinse în HG 110/2011 au primit deja finanţare pentru parcuri, iar altele sunt în diverse faze de licitaţii. Sunt edili care spun că sumele pentru parcuri sunt, într-adevăr, cam mari, în comparaţie cu nevoile reale din localităţi, dar sunt şi cei care apreciază că banii nu sunt chiar mulţi pentru realizarea unor proiecte care să facă cinste comunelor pe care le au în administrare.

„Avem în centru un spaţiu care arată rău”

Spre exemplu, primarul comunei Movileni, Maricel Tudose, spune că parcul se va face pe circa 1.000.000 de lei şi că suma nu i se pare una exagerată. „Parcul nu a fost prioritatea în comună. Am făcut şcolile şi grădiniţele, am perfectat alimentarea cu apă şi am predat-o către Apă Canal, iar oamenii sunt mulţumiţi. E nevoie şi de acest parc, în centrul comunei, unde este în prezent un spaţiu al unei foste platforme de gunoi, care arată foarte rău. În prezent aşteptăm răspunsul Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) şi apoi vom merge şi la SEAP. Ar urma să primim peste 100.000 de lei în trimestru IV al acestui an, după atribuirea lucrărilor, iar restul de bani abia anul viitor”, ne-a declarat primarul din Movileni, Maricel Tudose.

„Nouă nici nu ne trebuie aşa ceva!”

Primarul comunei Gohor, Gelu Sârgie, este de părere că, odată proiectul făcut, trebuie să participe la licitaţii, dar că localnicii pot trăi în continuarea foarte bine şi fără parc. „Nu e o prioritate parcul, în Gohor. Am sate fără apă şi multe alte probleme. Şi mie mi s-a părut cam mare suma destinată parcului. Oricum, ne-au întors de la SEAP pentru că nu aveam toate documentele, iar licitaţie nouă urmează să aibă loc spre finele lunii. Oricum, din punctul meu de vedere, la ţară nu e nevoie de parc. Tot omul are parc, în curtea casei”, este de părere Gelu Sârgie.

"Statul mai are de dat bani!”

Petrică Bratu, primarul din Tuluceşti, spune că parcul cu banii de la HG 110/2011 s-a realizat deja şi că banii nu au fost în exces. „Nu e vorba doar de spaţii verzi. Parcul are şi o fântână arteziană, dale şi alte lucrări care au costat. Firma a lucrat, dar statul nu a dat toţi banii, aşa că abia în 2013 îşi va lua constructorul ultimii 400.000 lei”, a declarat Petrică Bratu.

Citit 2171 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2012 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.