Cine i-a incendiat lemnele lui Apostol Ochiană?

Cine i-a incendiat lemnele lui Apostol Ochiană?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un medic veterinar din Iveşti spune că, deşi cineva i-a dat foc, în august, unui capăt de buştean dintr-o stivă de lemne, oamenii legii nu au venit nici până astăzi la locul faptei, ca să înceapă cercetările şi să dea de urma piromanilor. Ar fi putut fi mai rău, spune Apostol Ochiană, din cauză că lemnele sunt aşezate lângă un depozit şi, dacă el nu ar fi intervenit prompt, vâlvătaia ar fi putut face prăpăd. Acum vrea să taie buştenii, inclusiv pe cel cu capătul ars, dar crede că, dacă o face, distruge probele! Mai mult, spune veterinarul, nu doar că oamenii legii întârzie cu ancheta, dar i-au şi făcut viaţa grea. Mai întâi, din cauză că nu i-au restituit la timp un exemplar cu număr de înregistrare al sesizării depuse după incendiu. Apoi, l-au şi amendat cu 300 lei pentru că şi-ar fi înjurat vecinii despre care aflase că ar fi fost incendiatorii butucului. N-a plătit amenda. Declară că nu i-a înjurat pe vecini şi că poliţistul a întocmit procesul verbal în absenţa sa şi fără niciun alt martor, ceea ce nu i se pare firesc. Nu s-a lăsat cu una, cu două. Ca să afle cine a dat foc, a făcut adrese la postul de Poliţie din Iveşti, dar şi către procurori şi chiar către Ministerul de Interne. Are acasă şi un răspuns de la Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ), semnat de şeful Poliţiei gălăţene, comisarul Dănuţ Lefter, prin care este informat că sesizarea sa privind săvârşirea faptei de abuz în serviciu de către un poliţist din Iveşti a fost înregistrată în evidenţa penală şi înaintată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, for competent în cauză. Totuşi, rememorând experienţele trăite, Apostol Ochiană rămâne cu două mari nemulţumiri. Prima: poliţiştii n-au venit să vadă lemnul ars, aşa că el nu îl poate tăia. A doua: a primit o amendă pe care consideră că nu o merită.

Foc şi mister

Iată ce îşi aminteşte medicul veterinar cu privire la incidetul cu lemnele. „S-a întâmplat la începutului lui august. Cred că era ora 5,00 sau cam aşa. Cineva a strigat de două ori la mine, din drum, că un vecin mi-a dat foc la lemne. N-am reuşit să mă trezesc pe moment. Am adormit la loc şi o cunoştinţă de la CFR m-a sunat din trenul care trece pe lângă casa mea ca să îmi spun că ard lemnele. Am ieşit cu două găleţi de apă şi am văzut cum capătul unuia dintre buşteni ardea cu flacără înaltă de un metru. Am reuşit să potolesc focul. Cu alte două găleţi pe care le-am mai cărat, am stins de tot buşteanul. Iar poliţiştii nu au venit, de atâta timp. Pot să scrie în documente că autorul este necunoscut, nu mă deranjează. Sau dacă e cunoscut, probabil că oricum nu va păţi nimic şi se va alege cu neînceperea urmăririi penale. Mă deranjează, în schimb, că nu au venit să vadă, aşa cum mi se părea normal” spune Apostol Ochiană. Pentru că nu a primit încă răspunsurile pe care le dorea de la poliţişti, veterinarul vrea să se adreseze din nou Ministerului de Interne, în aşa fel încât şi Bucureştiul să afle de problema lui.

Cercetări se fac

Detalii despre modul în care oamenii legii au administrat această situaţie ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Galaţi, comisarul Cristina Tatulici. „Dosarul referitor la plângerea pe care bărbatul a făcut-o în luna august, cu privire la incendierea lemnelor, este în lucru la Iveşti. În ceea ce priveşte amenda pe care a primit-o bărbatul, aceasta poate fi dată în lipsă, potrivit legii. De asemenea, persoana în cauză are dreptul legal să conteste această amendă, dacă doreşte. Plângerile făcute împotriva poliţiştilor au ajuns la Parchet, în cauză efectuându-se cercetări”, a precizat comisarul Cristina Tatulici. Apostol Ochiană poate deci să îşi taie lemnele, poliţiştii nemaiavând în acest moment nevoie de date de la faţa locului pentru a ancheta. Dacă incendiatorul va fi sau nu identificat şi pedepsit, rămâne să vedem.

Citit 2516 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2012 22:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.