Încă o lună de depunere a proiectelor pentru piscicultura gălăţeană

Încă o lună de depunere a proiectelor pentru piscicultura gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sesiunea de depunere de proiecte pentru obţinerea a banilor nerambursabili care urmează să fie investiţi în dezvoltarea sectorului pescăresc, în zona Dunării şi a Prutului, în judeţul Galaţi va rămâne deschisă până pe 18 februarie. Aşa cum vă informam şi în ediţiile noastre trecute, gălăţenii interesanţi de investiţii au la dispoziţie, per total, 24,53 milioane de lei nerambursabili şi o cofinanţare de 8,16 milioane de lei. Mici afaceri se pot deschide în aproape toate ramurile sectorului: de la eco-turism, până la bălţi pentru protejarea speciilor de peşte şi deschiderea de cherhanale şi restaurante pescăreşti sau ateliere pentru repararea sculelor pescăreşti, în stil tradiţional. De desfăşurarea proiectului se ocupă Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Prut-Dunăre” Galaţi.

Proiectele vor fi evaluate pe plan local, scurtându-se astfel timpul care se scurge de la depunerea proiectului şi până la aprobarea sa pentru finanţare, în cazul în care îndeplineşte condiţiile de eligibilitate.

 „Astăzi (ieri – n.r.) vom promova strategia de dezvoltare la Măstcăni, Folteşti, Frumuşiţa şi Tuluceşti. Apoi, vom avea o întrevedere cu reprezentanţii Primăriei Galaţi. Cel mai probabil vom prelungi sesiunea de depunere de proiecte”, a precizat preşedintele Camerei Agricole a judeţului Galaţi, ing. Floricel Dima. Până la acest moment, potrivit Camerei Agricole a judeţului Galaţi, s-au arătat interesaţi să acceseze fonduri circa 40 la sută dintre cei care ar putea să deruleze investiţii în sectorul pescăresc prin intermediul proiectului implementat de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă „Prut-Dunăre” Galaţi.

„Eu cred că într-o săptămână vom putea să creştem acest procent cu circa 20 la sută. De la lansarea sesiunii şi până acum am traversat şi perioada Sărbătorilor de Iarnă, în care interesul beneficiarilor este ceva mai scăzut”, a conchis Floricel Dima.

Citit 1423 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Ianuarie 2013 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.