„Nu-i poţi lua ţăranului tot ce are!”. La ţară, e greu să execuţi silit

„Nu-i poţi lua ţăranului tot ce are!”. La ţară, e greu să execuţi silit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria comunei Bereşti-Meria nu a făcut totul pentru a-i executa silit pe datornici şi pentru a-şi recupera, până la finele lui 2012, cei 83.836 lei pe care aceşti îi datorau bugetului local, potrivit celui mai recent audit efectuat de Curtea de Conturi.
„Vorbim despre persoane fizice, locuitori ai comunei, care nu îşi plătiseră la timp dările. Nu sunt firme care să nu fi plătit. Or, la ţară e mai greu să execuţi silit pe cineva. Nu-i poţi lua omului singurul televizor din casă sau cele câteva animale din curte de pe urma cărora trăieşte. Avem în lucru problema recuperării acestor bani”, a precizat primarul comunei, Victor Dorobăţ.

Citit 1313 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 09:33

3 comentarii

 • postat de The_Varu
  Joi, 21 Februarie 2013 18:56
  Unde vrem sa jungem cu modul asta de abordare ? Unde vrem sa ajungem cu modul asta de exploatare al omului? Legal da se poate executa silit dar este oare si moral sa ii executi pe cei care abia vad o paine la cateva zile ? Sunt si rai platnici care ar putea sa plateasca dar nu o fac fiindca profita ba de lipsa de reactie a autoritatilor sau urasc sistemul in care traiesc , dar multi devin saraci pe zi ce trece fiindca sistemul asta in care ne aflam nu e capabil sa genereze locuri de munca si incurajeaza nemunca prin tot felul de ajutoare pentru cei care ar fi buni de munca ! Ajutoare ar trebui sa primeasca pensionarii , invalizii din diferite cauze si nu cei care au intre 20-50 de ani si "o ard toata ziua " cu bautura in nas ! Legea 416 e prost gandita dar si mai prost aplicata ! Nu mai loviti in primarul de acum face si el atat cat ii sta in putinta si a facut destule, iar comparativ cu ce am avut pana la el ......ar trebui sa i se faca "statuie" metaforic vorbind .
  De la nivel de comuna acum sa trecem si la nivel de tara ...........avem de vreo 23 de ani doar niste marionete dirijate din alte sfere mai inalte la conducerea acestui stat ! Ne baga sula in coaste in fiecare clipa ! Ne-au distrus sistematic cu ajutor intern , marea problema a acestei natii este ca a avut parte de foarte multi tradatori de neam si de tara ......... sa dau nume nu ar folosi la nimic fiecare dintre noi stie macar unul .
  0
  0
  Raportează
 • postat de IONESCU ELENA
  Miercuri, 20 Februarie 2013 14:46
  Domnul primar al comunei Beresti - Meria , Victor Dorobat, vorbeste de datoriile restante la bugetul local, dar, primaria la carma caruia slujeste , isi face datoria fata de cetatenii corecti, care sunt cu datoriile la zi? De un an si sase luni am depus o cerere la primaria comunei unde le-am adus la cunostinta ca au construit ilegal pe terenul proprietate personala fara acordul proprietarului. Evita acest subiet cand i se aduce la cunostinta. De trei ani s-au inceput aceste lucrari ,platesc impozit pe acel teren, care nu-l mai pot folosi. Vi se pare corect? Unde sunt drepturile de proprietar? Cu siguranta este un abuz. Daca vede cineva acest comentariu , poate ii va aminti Domnului Primar sa solutioneze cazul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de leon
  Miercuri, 20 Februarie 2013 07:21
  avem o noua localitate in judet, comunei Breşeti-Meria, si eu n-am stiut. ce noroc cu ziaristii de la Viata libera!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.