La cumpărături, paza bună trece primejdia rea
Foto: Foto: Vasile Caburgan

La cumpărături, paza bună trece primejdia rea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai mulţi dintre gălăţeni spun că, indiferent cât de multe analize ar face Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cărnii care se vinde în pieţe şi în magazine şi oricât de precise ar fi testele, oricum se uită de şapte ori la ceea ce pun în sacoşă înainte să cumpere ceva dintr-un magazin de profil. Unii dintre oamenii cu care am vorbit au avut şi probleme cu marfa cumpărată, dar comercianţii şi-au recunoscut greşeala şi le-au returnat banii.

„Mă uit de şapte ori înainte să cumpăr, nu doar de două ori. Am cumpărat, în ultima vreme, mai mult de la magazine mari, aşa că nu am avut probleme. Dar este adevărat că nici n-am mai luat cine ştie ce în ultima vreme. Iar când cumpăr, aleg mai mult pui decât carne de porc sau de vită. Am avut şi probleme, cu peştele cumpărat de la o pescărie din piaţa centrală. Părea bun în galantar, dar când am ajuns acasă am văzut că era stricat. M-am dus a doua zi cu el înapoi, am vorbit cu vânzătoarea şi mi-au dat banii înapoi. Am mai avut şi alte probleme, dar în anii trecuţi. Cumpărasem miel şi abia după ce l-am gătit am văzut că nu are gust bun. L-am dus înapoi la magazin şi vânzătoarea l-a primit aşa cum era şi mi-a dat banii. Mi-a spus că nu trecuse suficient timp de la vaccinare şi de asta nu era bun”, a spus Elena Tarvuia, în vârstă de 69 de ani.

„Nu pot să spun că nu am încredere. Aş cumpăra pentru că piaţa arată destul de frumos, iar marfă este pentru toată lumea. Dar cred că ar trebui să fie mai multă curăţenie, totuşi”, este de părere domnul Sorin, în vârstă de 45 de ani.

„Mă uit de două ori înainte să cumpăr. Dar eu cred că ceea ce nu te omoară te întăreşte. Aşa că testăm fără probleme tot ceea ce se comercializează. Cât timp nu avem nici un fel de problemă din cauză mâncării pe care am cumpărat-o, totul este perfect”, a declarat Leonard Sava (foto), de 45 de ani.

Citit 1047 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.