Vox populi: ştiu guvernele să împartă fondurile?
Foto: Foto: Nicoleta Onofrei

Vox populi: ştiu guvernele să împartă fondurile?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alocă sau nu Guvernele României din ultimii ani banii publici aşa cum trebuie? În mod evident, cine dă milioane de lei ca să le facă ţăranilor parcuri pentru îmbunătăţirea calităţi aerului ori are minte puţină, ori are interese ascunse. Gălăţenii spun că nu pot aprecia cu precizie dacă Guvernul alocă banii de la buget cu cap sau nu, dar spun că investiţiile prioritare nu sunt parcurile, ci cu totul alte domenii.

„Dacă banii sunt alocaţi bine? N-aş putea să spun. Ceea ce văd este că nu se investeşte exact acolo unde este cazul, adică în crearea de locuri de muncă. Mult mai mulţi bani trebui investiţi în scutirea de taxe a întreprinzătorilor mici şi mijlocii. Dacă Guvernul ar găsi o cale să aloce bani şi pentru aşa ceva, atunci poate că s-ar reporni măcar economia pe care am avut-o, iar de acolo ne-am mai descurca noi. Dacă nu se face aşa, atunci nu ne va fi bine deloc”, este de părere domnul Stelian (foto), în vârstă de 59 de ani.

„E greu de spus în ce măsură Guvernul alocă bine banii sau nu. Eu văd că pe investiţii se mai alocă nişte bani, dar nu mereu acolo unde trebuie. Spre exemplu, în Sănătate sau în învăţământ nu prea văd să se bage suficienţi bani. Aşa că o şti Guvernul cum şi unde să dea banii, dar eu spun că e loc de mult mai bine”, a declarat Eugen Gobiaja, în vârstă de 74 de ani.

„Nu ştiu cum stau lucrurile în restul ţării acum, dar vă pot spune că pentru noi banii nu s-au alocat bine deloc. Mă uit prin oraş, înainte de toate, şi văd că indiferent cine s-ar strădui, tot nu progresăm. Nu vin bani, nu sunt bine investiţi… Oricum ar fi observ că, aşa cum se prăbuşeşte malul de la Bârlad, aşa ne ducem şi noi în jos. Nicăieri nu se face suficient. Nici în infrastructură, nici în Sănătate… Aş vrea să ne mai întâlnim pe stradă şi să recunosc faptul că am fost pesimist, că am greşit când am gândit aşa şi că ne va merge bine. Dar eu mă îndoiesc că aşa va fi”, este de părere domnul Miron G., în vârstă de 55 de ani.

Citit 653 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2013 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.