Fierul de la irigaţii e tentant, nu glumă!
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Fierul de la irigaţii e tentant, nu glumă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Să nu carecumva să rămânem cu falsa impresie că jaful de proporţii de la Scânteieşti este unic în judeţ. Hoţii au furat cât au putut, de peste tot. Acolo unde autorităţile au închis ochii, hoţii au scos ţeava din pământ, aşa că n-a mai rămas niciu urmă de sistem de irigaţii. Doar amintirea lui, dusă mai departe de vârstnicii care au lucrat, pe vremuri, la CAP-uri. În comunele unde primarii şi poliţiştii chiar s-au zbătut să nu se fure ca-n codru, a mai rămas câte ceva.

„La noi nu s-a scos ţeava din pământ. Se udă, în continuare. Nu am date foarte precise, dar ştiu că s-au mai furat capete de conductă. Şi de pe la staţiile de repompare s-au mai furat motoare, din câte ştiu. Dar ţeava nu a fost scoasă din pământ, aşa cum s-a întâmplat prin alte comune”, ne-a declarat primarul comunei Şendreni, Paul Cristea (foto).

„Şi la noi au fost ceva probleme, dar i-am prins. Am avut, spre exemplu, mai mulţi oameni care veniseră cu butelia să taie, la graniţa cu Braniştea. I-am prins, la fel cum i-am prins şi pe alţii, veniţi să scoată dalele din canalul mare. Primăria s-a mai implicat şi cu pază şi s-au şi reabilitat staţiile de la noi. Mai sunt probleme, la fel ca în toate părţile, dar încercăm măcar să conservăm şi să modernizăm ce au făcut alţii. E păcat să lăsam aşa ceva să dispară”, a declarat primarul comunei Schela, Maricel Petrea.

„Cel puţin până la acest moment, nu am întâmpinat astfel de probleme, legate de furtul conductelor sau al altor instalaţii de irigat. Monitorizăm sistemul de irigaţii, cu mijloace proprii, dat fiind faptul că sperăm încă să se concretizeze proiectul prin intermediul căruia am putea trage apă de udat din lacul de acumulare de la Movileni. Ar fi o mare realizare, mai ales pentru culturile de câmp. În rest, din punct de vedere al securităţii, e linişte!” a declarat primarul comunei Matca, Nelu Costea.

Citit 1142 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.